Sälar

Ät inte sälar av vax. Lappen satt på ett litet krus Stilton (ost, för er som inte vet, god dessutom). Tänk om det faktiskt hade legat en liten vaxsäl där inne, då hade jag garvat ihjäl mig! Med kulögon.

Do not eat wax seal. Sälar? Från ett krus Stilton-ost.

Men varifrån kommer ordet? Försegling har ju på svenska mer med segel att göra, än sälar. Kan jag tycka, i alla fall. Sigill, hur blev det samma ord som säl? Skitsamma, jag gillar sälar. Hade en väldigt kär sälvän som kompis i när jag var liten, och han följde oftast med mig när vi åkte någonstans. Sälis, hette han. Kanske inte ett särskilt fantasifullt namn, men jag hade en isbjörn som hette Fjodor också… Hur som helst, Sälis var ganska stor, och en sälformad mjuk grej är perfekt att krama när man är liten och ska sova.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/09/salar/

2 kommentarer

1 ping

  • Nenzyseptember 21, 2012 kl. 19:53
  • Svara

  Hej! Jag har levt i skuggan av skammen efter min egen morfars övergrepp. Jag har bestämt mig, 8 år efter att ha en åsikt. Precis som du. Du har en jätte bra blogg! Du får gärna läsa min blogg och länka den om du vill. Jag länkar gärna din!

  MVh Nenzy

   • Klaraseptember 22, 2012 kl. 10:45
    Författare
   • Svara

   Tack snälla! Det är modigt att tycka och våga säga det, kram!

  • Mockasinerjuli 26, 2015 kl. 14:35

  […] Från början i läder, användes av indianer i Nordamerika. Men apropå det här med seal och seal, det finns ju även en sorts orm som heter mockasin… Helt osökt kommer jag ju att […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.