Samåkning och tidsbrist

Fullproppad dag i går! Efter lunch åkte jag till min gamla klasskompis och fikade. Det var första gången jag var där, så det var spännande att se hur hennes värld ser ut! Fick träffa både man och barn, och satt och pratade ett par timmar. Väldigt trevligt, god äppelpaj och mysig lägenhet. Vi skulle ha setts tidigare, men jobb för min del, och forskning för hennes del har satt käppar i hjulet. Förhoppningsvis dröjer det inte lika länge till nästa gång!

Samåkningen hem var helt galen, jag var tvungen att åka från Sumpan till Bagis via Kaknästornet – mitt i Stockholm maraton. Åkte 16.30 från Sundbyberg. Det tog nästan en och en halv timme, i stället för de vanliga 20 minuterna. Eftersom vi skulle vidare sen, så blev det helgalet. Hade nästa taxi bokad 17.50, och jag kom hem då. Det går inte att boka av resorna på nätet i telefonen, av någon outgrundlig anledning, så älskaren R fick rycka in och logga in hemma, eftersom färdtjänst inte ville dela upp resan. Jävligt dåligt.

Hem, skynda som fasen, inte sitta ner en stund, inte lägga upp benen och vila, inte piffa till mig. Fräscha upp mig snabbt, byta om och åka iväg igen på dinner party. Försöka matcha smycken till de knallgröna naglarna. Insåg att det var dags att uppgradera nylonstrumpförrådet, efter att ha provat fyra par innan jag hittade ett utan pyttesmå hål någonstans. Det kan nämligen gå illa med sådana… Men nu ska jag fika hos farmor, så ni får höra resten sen.

Arga Klara. Svart klänning, grönt nagellack, grönt halsband

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/09/samakning-och-tidsbrist/

2 kommentarer

  • Tofflanseptember 16, 2012 kl. 14:05
  • Svara

  Färdtjänsten i ett nötskal! Min mamma kan inte ens åka till pappas grav, de väntar inte fem minuter medan hon sätter ner en blomma eller tänder ett ljus. Och inte vill hon stå i en halvtimme, en timme på kyrkogården och vänta. Stå, dessutom, är inte nåt hon klarar av mer än två minuter… Idiotiskt! Vem är färdtjänsten till för, egentligen? 🙁

   • Klaraseptember 16, 2012 kl. 16:24
    Författare
   • Svara

   Det står i alla fall i bestämmelserna här i Stockholm att de ska vänta i fem minuter! Ja, transportera lyckas de ju med, men det är oftast mindre effektivt och mer tidskrävande än tåg och bussar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.