Sås Amore

Såg den här menyn på en vägkrog som låg intill en mack vi stannade vid, på vägen hem från lantstället. Vad fasen är äggstekt fisk med sås Amore? Har de doppat firren i ägg innan de steker den, som när man panerar något men utan den faktiska paneringen? Eller steker de fisken tillsammans med ett ägg, som i sig inte smakar så mycket?

Roliga bilder på menyer. Äggstekt fisk med sås Amore. Kärlekssås...?

Och såsen, alltså det här kräver en utredning. Det kan väl inte bara vara jag som får äckliga, snuskiga associationer när jag hör namnet? Sås Amore, kärlekssås alltså. Jag googlade på namnet, men hittar inte ett enda recept på någon sås med det namnet. Däremot har jag blivit upplyst om att det finns mängder av halvsunkiga italienska restauranger och pizzerior som heter Amore.

Det finns någon amerikansk färdig pastasås på burk som heter Dell’Amore, men det är det närmaste jag lyckas komma. Är det inte ganska dumt att hitta på egna namn på maten, så att ingen vet vad fasen det är? Vore det inte bättre att berätta vad det är som serveras, på en meny som sitter utanför en restaurang? Känns svårt att locka in kunder annars… Någon som har några förslag på vad det kan vara, eller andra associationer?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/09/sas-amore/

10 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Nej jag får samma snuskiga associationer som du när det gäller Sås Amore…

  1. Tur att jag inte är ensam! 🙂

 2. Men… gick du inte in och frågade?! Ska vi få leva i ovisshet både vad gäller fisken och såsen???

  1. Hahaha! Nej, jag tänkte inte ens på att göra det! 🙂 Vi får nog aldrig veta…

  • Emelie on september 10, 2012 at 21:42
  • Svara

  Jo, vi äter ibland en pastasås som vi kallar La amore (jag är kemist inte språkmänniska så jag vet inte om det är rätt..). Det är i princip lite grädde, lite cremefraishe, säkert lite fiskbuljong som man kokar upp och så på slutet lägger man i röd rom och kallrökt lax och så vips upp på tallriken och blanda med pasta. SUPERGOTT! Det är kärlek… ;o) Fast till ”äggstekt fisk” vet jag inte…

  1. Det låter gott! Det måste nästan vara något sånt, hoppas jag, för det verkar rimligt!

  • Emelie on september 10, 2012 at 21:44
  • Svara

  https://www.arla.se/default____17653.aspx?recipeid=14350

  ungefär det här, fast vi har aldrig kört ”lättvariant” med mjöl…

  1. Tack, ska prova göra något liknande! Njae, roligare utan mjöl. 🙂

  • Emelie on september 10, 2012 at 21:59
  • Svara

  Fast nu har ju ni fått in mig på läbbiga tankar om vad den där restaurangen bjuder på…

  1. Hahaha! Sorry, fritt associerande! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: