Ska tydligen plugga

Jag ska tydligen gå på kurs. Det var snack om det tidigare (inte den där horribla datorkursen), men varken jag eller arbetsförmedlaren visste om det gick att genomföra på halvtid. Han ringde i dag, och sa att jag börjar den åttonde oktober. Jaha, tänkte jag då. Det är en administrativ kurs, man blir någon sorts ekonomiassistent, och jag har ingen som helst aning om vad som ska hända. Den innehåller lite bokföring, budgetering, momsredovisning och annat spännande.

Säkert helt okej, om det inte vore för att den pågår ända till den nionde juni nästa år, och att det är i Huddinge. Eller han sa det i alla fall, men på nätet hittar jag inget i Huddinge, bara i Liljeholmen. Det vore bättre… Det står även att praktik ingår i utbildningen. Den är ju inte särskilt för folk med funktionsnedsättningar, så lycka till med att fixa allt så det fungerar för mig, säger jag bara. Kan jag variera att sitta, stå och ligga så är det inga problem, självklart med en mousetrapper. Men ja, det brukar man ju inte kunna.

Ska försöka få tag i en person, som eventuellt kan vara ansvarig för utbildningen (min arbetsförmedlare visste inte), och fråga hur det kommer att funka. Det börjar med intervjuer och framtagande av individuella utbildningsplaner, men jag vill självklart veta sådant, och om det kommer funka rent logistiskt, innan jag åker dit. Så förhoppningsvis vet jag mer sen, det här kan bli en följetong…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/09/ska-tydligen-plugga/

2 kommentarer

    • Tofflanseptember 27, 2012 kl. 21:28
    • Svara

    Låter minst sagt rörigt………

      • Klaraseptember 27, 2012 kl. 21:34
        Författare
      • Svara

      Ja, och jag har inte orkat ringa än…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.