Barnens högtid?

Det är riktigt kallt ute nu. Jag har hämtat vinterjackan från vindsförrådet, och ska köpa ett par nya vantar. Handskar har jag, tjocka tumvantar också, men jag skulle behöva ett par fingervantar också. Det var ju för fasen lika kallt på morgnarna i september, som det var på julafton förra året.

Julen, förresten. Den är bra i år, det vill säga att julafton infaller på en måndag. Om man nu vanligtvis jobbar måndag till fredag, innebär det att man kan vara ledig 16 dagar i rad om man tar ut 5 semesterdagar. Perfekt om man har några kvarvarande dagar som ligger och skramlar i semesterhögen. Älskaren R ska göra det, och har redan sagt till. Det är nog hög tid att göra det, för vartefter folk kommer på det så lär fler vilja göra så.

Julpynt, julgranskula. barnens högtid

Apropå julledighet, jag tycker att det är löjligt när folk påstår att de som har barn ska ha förtur till att vara ledig på storhelger. Man kan väl uppskatta julen och samvaron med släkt eller vänner lika mycket även om man inte har barn? Det är inte bara barnens högtid, och det är rent av dumt att inte inse att fler än föräldrar kan tänkas vilja vara lediga då.

Alla är någons barn, och de flesta har släkt de vill träffa. Men det är väl enkelt att använda barn som uttryck för sin egen egoism, eller brist på empati. Ett barn är oftast inte beroende av enbart en människa, för att det ska bli någon sorts julfirande. Dessutom är de flesta små barn inte särskilt religiösa, vilket många vuxna utan barn faktiskt är. Men nej, den religiösa högtid som julen faktiskt är verkar många småbarnsföräldrar tro att de har förtur till.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/10/barnens-hogtid/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanoktober 6, 2012 kl. 20:56
  • Svara

  Håller fullständigt med! Så här var det på mitt förra jobb – alla med barn skulle bara vara lediga över jul, inget snack, liksom. Skönt att jag inte jobbar där längre!

  1. Verkligen! Jag tycker att det är en fullständigt vidrig inställning. Inget fel med att vara egoism i ett sånt sammanhang, men skyll inte på barnen.

  • Mariaoktober 7, 2012 kl. 14:30
  • Svara

  Julen är kommen från katolicismen, Jesus föddes INTE på julafton. han föddes någon gång på våren, det står INGET om att han föddes på julen, det är ett hemskt påhitt av de kommersiella, så glöm julen.
  Jag är inte religiös, men de religiösa vill fira….det gör inte jag eftersom jag vet sanningen. se min hemsida/Maria

  1. Det är möjligt, men jag tror inte på sagor. Men jag tycker att man får tro och tycka vad man vill, så länge man är ärlig med vad som är vad.

  • Malinoktober 7, 2012 kl. 15:40
  • Svara

  Jag håller med. Vansinne. Som om man inte är värd en ledighet lika mycket som de med barn är. Och nej, jag anser inte att de med barn är värd det mindre. Säkert någon som skulle opponera sig om jag inte klargjorde det. Right on, Klara!

  1. Självklart, så är det alltid. Det har ingenting med värde att göra!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.