En lång treårsdag!

I går var det alltså min och älskaren Rs treårsdag. Vi startade ganska tidigt, snyggade till oss, tryckte i oss ägg och kaffe och åkte till stan. Började med att kika lite på Miintos utställning på So Stockholm i Kungsan, men det var ganska snabbt avklarat. Massa fina saker, men inget jag behöver – vinterkläder.

Sedan traskade vi bort till Sturekatten, ett fik på Östermalm. Det var inte en människa på övervåningen när vi kom dit, så vi satt och myste och pratade. De hade världens godaste hemgjorda punschrullar, helt fantastiska. Testa dem om ni går dit! Efter en timme började stället fyllas på med skrikiga barn, så då gick vi. Hängde nästan en timme i stans bästa bokaffär och glodde. F

ick hjälp av min kusins man, som råkar jobba där, med att hitta en bok om Strindberg, som jag köpte till en lycklig R. Gjorde lite research om grisar till en eventuell målning. Nej, jag vet, det låter inte klokt om man inte läser här, eller har hängt med här ett tag. Men så var det!

Sen gick vi till Gamla Stan och tog en drink, och sedan intog vi Brasserie Le Rouge. Mysigt ställe, god mat, men dyrt för den typen av ställe. Passade bra för en treårsdag ändå! Åt en fyrarätters meny bestående av kräftsoppa med espelettepeppar, grillad kalvkotlett med kantareller och potatismos, ostbricka och rom baba. Soppan var ljuvlig, kalven var grym, sen var jag proppmätt men fortsatte självklart ändå. Osten var också väldigt god, men baban var vidrig – och jag gillar rom! Kunde inte förmå mig till att äta mer än glassen till.

Sen rullade vi därifrån. Hade lite ont i magen, faktiskt. Tänkte åka upp till Gondolen och ta en drink, men vi var inte ens sugna! Hade ändå druckit en massa vin till maten, så vi hoppade över det. Strosade bort längs hela Götgatan för att hångla lite vid låsaffären, men vi kom ända fram till Skanstull utan när vi insåg att vi hade missat den! Vi visste ju att den hade flyttat, men vi missade hela hörnet. De var sig inte likt! Vi var helt enkelt tvungna att vända tillbaka och hångla på rätt ställe, innan vi åkte hem. På en treårsdag är det viktigt!

Kom hem 10 timmar efter att vi gick hemifrån på förmiddagen. Så länge har jag inte orkat med något på evigheter, men jag ansträngde mig verkligen, och var ordentligt smärtlindrad. Ändå ville jag dö lite framåt kvällen, och i morse var det inte roligt heller. Men vi hade en grymt bra dag, och vi nådde konsensus i frågan om vi kan tänka oss att hänga ihop i åtminstone tre år till. Jag är nöjd!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/10/en-lang-trearsdag/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Karolinaoktober 14, 2012 kl. 14:45
  • Svara

  Vilken härlig dag! Jag funderar lite på det där med smärtlindring när man dricker vin, vad kan man ta då? Konstig fråga kanske men jag vågar knappt dricka vin ifall jag måste ta smärtlindring. Din blogg är väldigt bra!

  1. Tack Karolina! Jag äter inget paracetamol (typ Alvedon) eller ketaprofen (Orudis) om jag ska dricka vin, så jag håller mig bara till tramadol eller morfin då.

   Förmodligen inte heller särskilt bra, men vad jag har förstått tar inte levern lika mycket skada. Å andra sidan mår väl levern inte särskilt bra oavsett, så jag tycker att ett par glas vin en gång i månaden inte spelar så stor roll. 🙂

  • Tammyoktober 14, 2012 kl. 17:54
  • Svara

  Grattis på 3-årsdagen! Önskar er många fler glada år och upplevelser tillsammans! Himla mysig dag. 🙂 Tio timmar hemifrån är verkligen WOW! Men vet du, det är ju när man mår bra i själen som smärtan är tolererbar!
  Med andra ord: ibland är det riktigt värt det att må skit dagen efter!
  Kram

  1. Tack snälla Tammy! Det är helt klart värt att må dåligt ibland – hellre det än att aldrig ha roligt! 😀 Kram!

  • Karolinaoktober 14, 2012 kl. 19:38
  • Svara

  Tack för ditt svar! Jag blir inspirerad av din blogg, att typ gå på restaurang, det var ju inte igår direkt (ja förutom lunchrestaurang).

  1. Vad kul! Det värsta som kan hända är ju att man inte orkar, och måste åka hem igen – och det händer ibland. Jag tror att det är viktigt att försöka göra roliga saker, oavsett hur jobbiga de är!

   Jag skriver ju oftast om saker jag faktiskt gör, och något som är småsaker för någon annan (som att gå ut och fika eller titta på något) blir ju skitstort för oss som har ont! Men som sagt, prova! Det kan inte bli värre än att man får mer ont några dagar, och jag tänker att om jag ändå har ont, kan jag lika gärna ha lite mer ont… 😀

    • Tammyoktober 16, 2012 kl. 17:03
    • Svara

    Du har så rätt så! Vi kan ju inte leva i en kokong heller! 🙂
    Kram!

    1. Nej, men man hamnar så lätt där när allt gör ont! Man ska göra saker som man blir glad av! 😀 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.