Harakiri-korv

För ett tag sedan berättade en tjej på jobbet om en himla rolig grej, harakiri-korven. Det var tydligen en kille som jobbade i en korvkiosk i Gamla stan, som tog fram en riktigt stark korv. Han kallade den för harakiri-korven, efter det japanska ärofyllda sättet att begå självmord. Riktigt så illa är det nog inte när man äter korven, men den kan i alla fall få vuxna män att gråta. Om man lyckas äta upp korven, som mäter ungefär 2 miljoner på scoville-skalan, får man en t-shirt – om man klarar det på 5 minuter utan att dricka något.

Mannen bakom korven (höhö) heter Jesper Levin, och har enligt den här artikeln i Dagens Media tagit den massiva uppståndelsen kring det här med ro. Så här säger han om att bli igenkänd: ”Efter det här har folk till och med börjat hälsa på mig på gatan. Vem fan vill hälsa på en korvgubbe? Jag fattar inte själv vad som pågår, jag är ju bara en korvgubbe som hatar människor.” Vem som helst fattar ju att det är pengar och bra PR bakom, men det är ett sjukt roligt uttalande!

Korv, varmkorv med bröd. Harakiri-korv

De har en snygg hemsida, Helldog, med fokus på att sälja, så det har förmodligen varit både välplanerat och noga uttänkt. De säljer sina vurrar utanför krogen Engelen i Gamla Stan på kvällar efter klockan 22. Såklart, det är extremt gott om både turister och idioter där på nätterna. Men med tanke på hur det ser ut när man ser videos på folk som försöker käka en sån där, så skulle jag absolut kunna bjuppa någon på en bara för att få mig ett gott skratt! Har försökt övertala älskaren R om att äta en, men han är inte intresserad. Jag skulle förmodligen dö om jag provade själv, har svårt för väldigt starka saker, och dessutom gillar jag inte korv särskilt mycket.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/10/harakiri-korv/

8 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Nästan så att jag som inte är annan korv än kyckling- eller kalkondito vill testa! 😀

  1. Haha! Jag har skitsvårt för starka saker, men jag håller på att övertala folk! 😉

 2. Jag hoppas att min son och hans kompisar inte ser det här för dom är tillräckligt tokiga för att prova! 🙂

  1. Haha! Jag brukar ju vilja sprida min blogg, men i det här fallet kan jag hålla med dig! 😀

   1. Vilken tur för jag skulle redan kunna skriva ett låååångt inlägg om allt tok, i bästa Jackass-anda, dessa ’små’ gullklimpar har gjort!

    1. Hahaha! Det vore ju ganska roligt i och för sig… :mrgreen:

  • piafia on oktober 11, 2012 at 17:56
  • Svara

  För halvtannat år sedan medverkade korvmannen faktiskt i ett inslag i svensk tv, har för mig att någon svensk kändis(kock(?) testade korven typ ”jag tar två tack” och sen blev det nog mer magdus än öronsus. Korvmannen är noga med kvalitet och testar alla smakideer själv HHHHHHHHHHHHH oops så… Men en eldig sak är det tydligen. Och rikskänd.

  1. Ja, den verkar helt livsfarlig! Har sett när Färjan-Håkan (Baren-Håkan, vet inte om han räknas som kändis?) äter en sån. Det verkar en aning… jobbigt. 😀

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: