Jordärtskockor

Jag har förstått att de här små varelserna är i säsong just nu, för de finns i mängd överallt. Har aldrig smakat någon, men jag börjar alltid garva när jag ser dem. De ser ut som små randiga äckliga skalbaggar! Det jag pratar om är alltså de här, jordärtskockor.

Jordärtskocka. Eller väldigt många, rättare sagt. De ser ut som skalbaggar.

Tänk vad bra en sån där skulle göra sig med ett par kulögon! Visst borde det heta en skock jordärtskockor när det är så här många? Eller en hjord? Hahaha! Jag brukar skratta åt mina egna skämt, men det här var faktiskt roligt på riktigt. Det var så roligt att älskaren R inte trodde att jag hittade på det själv! Hur som helst, jag har aldrig ätit såna här, eller någon annan skocka heller. Är de goda?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/10/jordartskockor/

12 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Skockor ser lite obehagliga ut och är bedsvärliga att skala men ack så goda !! Men man blir lite…eh g***g i magen 🙁
  Kram

  1. Haha! Bra att veta! 😀

  • monicasch on oktober 5, 2012 at 16:08
  • Svara

  Gör soppa på dem! Läckert!

  1. Bra idé – bara jag vågar köpa hem några!

 2. Gott är det! Gasa på – full fart framåt, vetja! 😛

  1. Jag måste prova. Nu vet jag i alla fall att de smakar “gott”! 😀

  • Karolina on oktober 5, 2012 at 20:44
  • Svara

  Jordärtskocksoppa är jättegott och säkert nyttigt . Och billigt!

  1. Tänk att jag helt har missat det! Har aldrig provat en sån där liten skalbagge i hela mitt liv! 🙂

  • Emelie on oktober 6, 2012 at 21:37
  • Svara

  De smakar inte så jättemycket och växer som ogräs tydligen. Mina föräldrar hade plockat upp “1/30-del och det fyllde en hink”.. (men man kanske ska ta 1/30-delen med en nypa salt?!?!? Jag ska få en leverans på måndag, du får komma hit så ska jag bjuda på soppa någon gång. Lite kvalmigt tycker en som jag känner att de smakar. Jag gillar det mest för att jag får det av föräldrarna. Har aldrig funderat på om det påverkar magen..

  1. Vad lustigt! Men jag är mer än gärna försökskanin! Odlar de på tomten hemma?

    • Emelie on oktober 7, 2012 at 20:28
    • Svara

    ja, de grävde ner en knöl i lerlandet och den frodas visst!

    1. Häftigt!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.