Kanelbullens dag

Kanelbullens dag, glöm inte att fira! Det finns en påse bullar jag bakade för ett tag sedan någonstans i frysen, men den är gömd långt ner. Tror jag. Det var himla fina bullar också, kolla bara!

Kanelbullar, kanelbullens dag.

I och för sig en aning (eller ja, inte så lite heller) töntigt att varenda sak ska ha en dag där saken uppmärksammas lite extra. Det finns för fasen knappt tillräckligt många bakverk, för att de ska få varsin dag, så hur blir det då med saker som faktiskt betyder något? De flesta fattar väl (hoppas jag) att de flesta såna här dagar är handelns påhitt för att folk ska köpa saker de inte behöver. Det var internationella chokladdagen nyligen, och så finns det väl chokladbollens dag också. För 15 år sedan hette det inte Kanelbullens dag, då var det internationella barndagen, som sedan dess inte riktigt firas särskilt mycket. Bullarna kom i vägen.

Svältande barn, kolera eller tortyr drar väl helt enkelt inte in lika mycket pengar, och får därför inte lika mycket uppmärksamhet. Är det inte ganska fruktansvärt att det skrivs mer om bullar än om vad folk egentligen behöver veta? Men vi skiter i det en stund, bullar är gott. Men kardemummabullar är oerhört mycket godare än kanelbullar, jag hade till och med en tävling en gång. Testdeltagarna (10 stycken) röstade, och det blev oavgjort. Äter du bullar i dag?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/10/kanelbullens-dag/

10 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Ja just… Kanelbullar. Jag får nog vänta till något annat år med bullar 😉 Nog att det är sjukt gott. Men jag får ont i magen av dom med. Så det får jag hoppa över. Och verkar dumt att trigga igång sockersuget igen.

  Ha en fin kanelbullens dag 😀

  1. Haha, glutenfria bullar kanske inte är det roligaste man kan äta. 🙂 En annan gång! Jag tror inte jag orkar gräva fram mina ens, de ligger i tryggt förvar. Om ingen har käkat upp dem… Tack detsamma!

 2. Det var erbjudande på affärn idag på kanelbullar, men… det fanns inga haha. Bullarna hade inte kommit än, jag var för tidig men det var lika bra det jag som ska börja bli nyttig igen.

  1. Haha, fail! 🙂 Sånt som de borde ha redo i god tid en sån har dag! Men ja, jag håller med dig, de känns ändå ganska onödiga.

  • Emelie on oktober 4, 2012 at 13:13
  • Svara

  Tycker du att Barnens dag firades för 20 år sedan? Nej, det tycker inte jag! Jag vet att vi hade den diskussionen hemma när jag var liten, för det fanns mors- och fars dag men ingen barns-dag. När mina föräldrar var små (60 år sedan) då var det stort men inte när vi var små väl? och i måndags stod det internationella barndagen i min almanacka, men jag håller med har läst betydligt mycket mer om bullar i tidningen idag än vad jag läste om barn i måndags..

  1. Nej, det firades inte direkt heller vad jag kunde komma ihåg! Jag tyckte också att det var konstigt. Inte heller brydde folk sig saker som världsmiljödagen eller internationella kvinnodagen, som har fått mer uppmärksamhet på senare år.

   Vad jag förstod så lanserades kanelbullens dag på samma dag som internationella barndagen (första måndagen i oktober 1999). Fast nu försöker Unicef att få oss att fira barndagen någon gång i november i stället… Den har inte firats i oktober sen bullarna gjorde inträde, tror jag.

 3. Javisst! Vi köpte två stora bullar var på Tokerian och sen knaprade vi på dem hela kvällen. Jag mådde ännu mer illa än innan, men jag kräktes inte! Alltid något…

  1. Haha, ja, alltid något… Hoppas de var goda i alla fall!

 4. Jag vägrar konstant sådana dagar, är oerhört obstinat . Åt knäckebröd i stället 🙂

  1. Mycket bra! Jag ogillar dem också. Internationella ogilla speciella dagar-dagen, kanske? 😀

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: