Lönehelg och fint väder

Bröt gårdagens innesittar-misärlördag med att åka in till stan med bästa M. Min första reaktion var: ”Men för helvete, måste alla gå ut bara för att det är fint väder och lönehelg?Självklart gäller det även mig själv. Vi bestämde oss för standardförfarande 1B, vilket innebär att vi ses på Centralen klockan ett. Tyvärr ändrades det till 1A, vilket innebär att minst en av oss kom lite för sent. Som vanligt. Vem av oss? Båda. Men bara några minuter.

Ingen av oss hade några större ärenden, men lite småshopping blev det ändå. Fikade, strosade, pratade, trängdes och hade en mycket bra eftermiddag. Hittade äntligen ett par riktigt bra fingervantar till rimligt pris också.

Det är så himla kul att gå på NK och kolla på inredning och husgeråd, så det gjorde vi i dag också. Vi var på jakt efter en ankpress. En vad? Ankpress. Jag hade aldrig hört talas om en sådan, men M hade tydligen sett en sådan för ungefär 50 papp där förut. Används för att krossa inkråmet på en anka, hur ofta man nu gör det. Vi hittade ingen, men mycket annat.

Kollade på prydnadstallrikar för 40 000, ingenting man äter snabbmakaroner på, men fina var de. Vem köper sånt egentligen? Och varför har så många människor med sig sina små fula hundar in på NK? Frågorna hopar sig. En bra dag blev det i alla fall, och jag är glad att jag orkade ta mig ut trots allt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/10/lonehelg-och-fint-vader/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • monicaschoktober 29, 2012 kl. 10:49
  • Svara

  Ser ut att vara handskar för personer med simhud mellan fingrarna…

  1. Hmm, någon sådan har jag inte! De passade finfint, trots att jag har ganska långa fingrar.

  • Tatianaoktober 29, 2012 kl. 13:59
  • Svara

  Men en ankpress borde verkligen finnas i varje hushåll 🙂

  1. Jag har förstått det! 😀

  • Tofflanoktober 29, 2012 kl. 19:49
  • Svara

  Uff, jag tycker ankpress låter smått… barbariskt!
  /En Sann Djurvän

  1. Det går säkert att pressa annat i den också! Choklad kanske, eller varför inte kakdeg?

  • monicaschoktober 29, 2012 kl. 22:21
  • Svara

  Såg i dagens DN att det finns ett chokladrum i Vita huset. Jag vill också ha ett chokladrum eller åtminstone själva chokladen.

  1. Ett chokladrum! :mrgreen: Det vore något!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.