Nära till naturen

Tänk vad bra vi har det i Sverige egentligen, när det gäller naturen. Vi behöver inte åka särskilt långt för att komma ut i en riktig skog, och vi behöver inte åka utomlands för att åka skidor eller fjällvandra. Älskaren R gick en tur på Kebnekaise för ett par år sedan, och på vissa ställen där var det riktigt mycket folk. Det är oerhört populärt, både bland svenskar och turister.

Det värsta han såg där var någon som gick omkring på fjället med Foppa-tofflor. Herregud! Det är inte helt ofarligt att promenera där, det kan vara halt och lösa stenar även på de delar där man kan vandra! Det dör folk där varje år, på grund av slarv eller dålig utrustning. Vad gäller utrustning så finns det ju hur mycket som helst, både saker man verkligen behöver, och saker man önskar att man hade haft med sig när det verkligen gäller. Och sånt som man kanske inte egentligen behöver, men som man tycker är roligt. Teknikleksaker. Kläder.

Funktionskläder är viktigt, men man behöver inte gå till överflöd. Ibland ser man ju folk med funktionskläder på stan, bara för att de kanske tycker att det är coolt. Och en del saker är väl helt okej, men kanske inte så passande på restaurang eller så… Jag såg faktiskt en klänning i funktionsmaterial en gång, som var hur söt som helst! Men hur praktiskt är det med en klänning på fjället eller i skogen egentligen? Njae, inte särskilt. Det kliar bara jag tänker på myggen som kommer åt överallt!

Det kommer snart en ny butik på nätet som säljer kläder och utrustning man kan behöva för friluftsliv, Campz.se. Jag kan definitivt tänka mig att R kommer att dregla lite över saker där också, han bara vill ha och vill ha! Visst är det skönt att vara bra utrustad när man är ute, men han varken campar eller vandrar särskilt ofta. Han tittar ofta och länge på saker innan han handlar något, bara för att det är kul! Jag älskar i alla fall att vara ute. Gör du?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/10/nara-till-naturen/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.