Ögonfransserum stoppas

Läste i går om att flera sorters ögonfransserum (som påstår sig göra ögonfransarna längre) stoppas av Läkemedelsverket. De medel som inte får säljas är Neulash, NeveauBrow och RapidLash, och även ett serum som heter RevitaLash kan komma att stoppas. De innehåller något som heter prostaglandiner, ett hormonliknande ämne som används för att sänka trycket i ögat. Dessutom kan de orsaka klåda, smärta i ögat, rodnad av ögat och färgförändringar på både ögon och ögonlock. Precis som det står med väldigt liten text på de här produkterna. Problem med synen har också rapporterats in.

Ögonfransar, gråta

Jag fick ju testa en liknande produkt, Xlash, som jag började med i september. Sex veckor, alltså, utan att ha missat en enda dag. Man ska använda det i ungefär 4 veckor innan man ser någon skillnad, och 6-8 veckor rekommenderas för full effekt. Och jag kan helt ärligt säga att jag inte har märkt den minsta lilla skillnad i hur långa ögonfransarna är, efter att ha använt deras ögonfransserum.

Möjligen är de lite glesare nu, men det är ju inte bra. Efter det här larmet tänker jag i alla fall sluta använda produkten, trots att den inte står med på listan ännu. Det funkade inte, och finns det minsta risk för biverkning tänker jag inte riskera något. Jag skulle kunna lägga upp före- och efterbilder, men det är ändå ingen skillnad på dem.

Läste förresten en del lustiga kommentarer i tidningarnas kommentarsfält från tjejer som ändå försökte försvara ögonfransserum som bevisligen inte var bra. Öh, varför då? Det är ju konstaterat att de kan vara skadliga, men en del har svårt att inse det så länge det inte händer dem själva. Nä, skaffa en ögonfransböjare och en bra mascara i stället för svindyra produkter som kan vara potentiellt dåliga för synen.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/10/ogonfransserum-stoppas/

2 kommentarer

  1. Jag har faktiskt aldrig riktigt trott på det där. Dessutom så behöver jag det inte som har sjukt tjocka ögonfransar.

    Hoppas du får en fin tisdag

    1. Inte jag heller, och jag skulle inte betala för att prova! Dessutom funkar de tydligen lite som Rogaine och såna där hårmedel – när man slutar ramlar det av ändå…

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.