Ovillig

Fy fasen, jag vill inte. Jag har verkligen ingen lust att åka till skolan i dag igen. Nej, det är inte färdigt med planeringen för hemmastudier. I går var det verkligen fruktansvärt, men inte så mycket för att det var rörigt och jag inte lärde mig något, utan för att jag hade så jäkla ont. Vi gick igenom moms ytterligare en gång, och lekte med uppgifter i all evighet. Det tog fem minuter för mig. Resten av de fyra timmarna satt jag och spelade spel, och skrev lite. Så jäkla onödigt.

Har i alla fall fått veta att vi ska få inläggningsuppgifterna till intranätet i dag, så med lite tur kan jag jobba hemifrån snart. Jag kan garantera att det verkligen syns på mig hur uttråkad jag är, och hur onödigt jag tycker att det är. Saknas bara att jag somnar också. Tjejen på Iris Hadar ringde i går och sa att orsaken till att jag fortfarande, efter tre veckor, inte fått mina hjälpmedel är att min arbetsförmedlare inte skrivit på beslutet. Jag var ju där och skrev på det, och han skickade väl iväg det utan att skriva på själv. Det är alltid på Arbetsförmedlingen, och oftast hos honom det brister. Varenda gång det har varit något har det varit för att han har glömt göra något. Det här, det här, det här, det här, det här.

Penna, skriva

Jag fattar inte hur jag lyckades hamna här. Det är förnedrande och idiotiskt. Kunskap är bra, och den kommer jag säkert ha användning för någon gång, men jag får ju aldrig tillgång till något som jag inte redan visste. Och när (eller om) jag får det, så tar det mig inte 40 veckor att lära mig det, det räcker med att läsa det en gång. Det är inte rocket science, och siffror talar till mig ändå. Tack, Sverige, tack Arbetsförmedlingen.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/10/ovillig/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Fy te rackarns! Jag hade verkligen tur som till sist fick en bra arbetsförmedlare – efter att ha dissat två. Skulle kunna skriva en hel roman om vad de gjorde för tokigheter, fast som du gör så skrev jag ganska mycket på bloggen. Ett exempel: min andra handläggare delegerade till en annan person på Arbetsförmedlingen att leta fram ett yrkestest till mig. Det tog tre (3) veckor. Sen skulle jag göra testet hemma. Hann bara öppna det så insåg jag att det var utformat för 20-åringar, inte 50-åringar som inte har nån möjlighet att hoppa på utbildningar som har med ens INTRESSEN att göra…
  Det finns fler idiotiska exempel än detta. Så jag förstår – till viss del – din frustration och din ilska – jag var arg som ett bi! Och fick ingen hjälp förrän mot allra värsta slutet. För övrigt är min resa inte slut än, för nåt fast jobb har jag ju inte…

  Kramar och kraft till dig! Hoppas du får plugga hemma snart!!!

  1. Ja, det hoppas jag också! Men det går inte att göra mer än några veckor, sen måste jag vara där ändå. Suck. Kram!

  • Arbetsförmedlingenoktober 24, 2012 kl. 11:22
  • Svara

  Hej,
  Jag heter Mia och jobbar som arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen. Vi prenumererar på blogginlägg som handlar om Arbetsförmedlingen.

  I det här fallet tror jag att vi kan hjälpa dig bäst genom att prata med dig direkt.

  Du är välkommen att ringa till oss på 0771-416 416.

  Med vänlig hälsning
  Mia, arbetsförmedlare

  1. Jag har pratat med min Arbetsförmedlare om det här många gånger. Jag har uttryckt all min oro, och han är fullt medveten om hela min smärtproblematik, och att det är hos honom själv det har brustit när det inte fungerar.

  • Arbetsförmedlingennovember 2, 2012 kl. 12:39
  • Svara

  Hej Klara!

  Jag heter Maria och jobbar också på arbetsförmedlingen. Vad tråkigt att du upplever att din kontakt med Arbetsförmedlingen fungerar dåligt. Vi arbetar ständigt för att bli bättre och det är därför viktigt att vi får veta när saker inte fungerar. Lämna därför gärna dina synpunkter här: https://www.arbetsformedlingen.se/Globalmeny/Kontakt/Nojd-eller-missnojd.html
  Det går bra att vara anonym.

  Lycka till framöver och ha en trevlig helg!

  Med vänlig hälsning
  Maria, arbetsförmedlare

  1. Jag har gjort det, och fått till svar att de inte kunde hjälpa mig om jag inte lämnade namn och telefonnummer. Jag använder min blogg för att skriva av mig, och jag skriver inget här som jag inte redan berättat för min arbetsförmedlare.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.