Personbästa sedan operationen

Jag skrev ju i går om att det var en ganska framgångsrik kväll, och det gällde självklart inte bara att jag hittade rätt sorts stylingprodukt. Det hade varit en aning löjligt faktiskt. Nej, den största framgången skedde på gymmet. Jag älskar att lyfta tungt, och adrenalinet som följer med det, men alla med diskbråck (eller ryggskott i full blom) som har provat till exempel utfall eller marklyft, vet att det inte är så jäkla enkelt att få till det.

Man kan inte ta i så mycket man vill, man kan inte göra alla övningar man vill (själv, i alla fall), och så vidare. Men i går slog jag nytt personbästa i sittande benpress, på den här sidan ryggoperationen i alla fall. Körde tre set, och på det sista var jag uppe i 189 kilo, och det var ändå långsamt och strikt. Inte illa för en liten 64-kilos surkärring (or so I’ve heard)! Provade inte att maxa, det känns inte helt rätt just nu…

Träning, gym

Den är aningen mer skonsam för ryggen och lederna än vanliga knäböj, så jag håller mig till den tills vidare. Det är kul att kolla när en del tjejer tränar i den där maskinen, för de flesta kör med vikter mellan 20-50 kilo. Men om man själv väger mellan 50-80 kilo, och faktiskt bara använder ett ben i taget när man är ute och går, vad är poängen? Har man inte en enda muskel i kroppen? Ibland hör man dem säga: ”Lägg inte på för tungt, du kan få stora muskler”! Då brukar jag skratta lite för mig själv, och undra om de tror att de ytterst få kvinnor som faktiskt har riktigt stora muskler har fått det genom att råka lägga på lite för tungt några gånger?!

Det krävs en extrem träningsinsats flera gånger i veckan under flera år, och att man äter och sover rätt, för att ens komma i närheten av det. Och för att bli starkare krävs det att musklerna verkligen, verkligen får ta i. Borde det inte vara bättre att vara ute och gå i riktigt kuperad terräng, om man ändå inte kör tungt? Inte bara får benen och rumpan jobba med din egen kroppsvikt, man får dessutom lite kondis. Äh, tungt ska det vara, det är roligt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/10/personbasta-sedan-operationen/

2 kommentarer

  • Christinaoktober 11, 2012 kl. 10:04
  • Svara

  Jag gillar också att lyfta fast om jag ska vara ärlig så inte är jag någon Hulk. När jag gick på gym 2-3 ggr i veckan så försökte jag det där med bänklyft men hur jag än försökte så blev det aldrig mer än….äh, det var så fjuttigt att jag inte ens vill skriva det. Däremot har jag finfina muskler fortfarande i ben och mage och är envis och seg som få och det är tur med tanke på att jag varje vinter ska konka en väldig massa 16-kilospåsar med pellets. Jag bär faktiskt en 7-8 ton varje vinter….inte så dåligt för en tant på snart 60, eller hur?
  Att du tränar och håller igång är beundransvärt!

  1. Det är grymt, och du är alldeles för cool för att kallas för tant!
   Tack, om jag inte tyckte att det var roligt hade det nog varit vääääldigt stor skillnad! 😀

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.