Rättar läraren

Hade ny lärare i går. Det var ganska fruktansvärt. Hon var väldigt pedagogisk och driven, men vi gjorde ju samma sak igen som vi gjort hela förra veckan. Ugh, dessutom mer grundligt. Och folk hade samma frågor som alla andra gånger. Diskussionen om varför momsen på 10000 kronor inklusive moms beräknas med 0,2, när momssatsen är 25%, pågår i all evighet. Grundskolematte, inte riktigt vad jag är anmäld till… Dessutom rättade jag läraren flera gånger, hon verkade osäker på sakerna hon lärde ut. Inte ok.

Grön bock, rätt, korrekt

Inte fick vi några inloggningsuppgifter heller, så jag blir tvungen att åka dit i dag också. Hon visste inte ens om planen för mig, trots att den förra läraren sa att jag inte behövde informera henne också. Han var i och för sig sjuk i går, men det är jobbigt. Det är som att åka i en karusell, runt och runt, och jag ser exakt samma saker varje varv. Men jag får liksom springa igång karusellen för att den ska åka, annars händer det inte ett skit.

Tre veckor snart, och vi har inte gjort ett dugg. Jag har till och med blivit hindrad från att ta till mig kunskap, eftersom jag varken har läromedel eller hjälpmedel. Dessutom blir livet runtomkring oerhört lidande av ansträngningen, smärtan, resorna och trängseln. Någonstans runt 30 veckor kvar. Det är helt jävla galet.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/10/rattar-lararen/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Guuuud vad jobbigt det låter. Ingen vidare rolig kurs du kom till. Hoppas det löser sej. Det är ju 30 veckor kvar, så förhoppningsvis, kanske de har fixat vad du behöver… :/
  Kram

  1. Man kan ju hoppas! Det är vedervärdigt! Den är säkert alldeles utmärkt för en del människor, men för mig var det så fel det kunde bli! Kram!

  • Karolinaoktober 24, 2012 kl. 11:09
  • Svara

  Men Klara vad hååååller de på med?! Varför ska du egentligen gå den där kursen? Vad är syftet? Vad har du arbetat med tidigare? Är det för att försöka hitta en lämplig arbetssyssla till dig?! Tycker verkligen synd om dig, tålamod brukar man ju inte ha så mycket av när man har smärtproblematik. De (fk?) måste ju ha en plan, vad ska detta ge dig???! Stå på dig och framförallt. Ta hand om dig.

  1. Jag antar att det är dels för att få in mig i någon slags sysselsättning så att jag försvinner ur statistiken ett tag, annars vet jag inte. Jag får väl ett papper på att jag kan det som jag har jobbat med tidigare – ekonomi.

   Sen är det ju tänkt att man ska ut på praktik, men det kunde jag ju ha gjort direkt i så fall… Inte för att jag tror att någon vill ha en ekonomiassistent som det inte går att schemalägga särskilt mycket heller, haha! Men du, när jag tänker efter har jag faktiskt ingen aning vad syftet är, för min skull. Ja ja. Stå på mig gör jag, tack för att du bryr dig! Kram!

 2. Hahaha. Moms är något som många har svårt att fatta. det är det där med procenten, Helge.

  100:- + 25% = 125:- (25 av 100 = 0,25) alltså 25%
  125:- / 5 = 25:- (25:- = 0,20 av 125:-)

  Svårt, Njaaa, kanske för många men inte för mig. Matte är ju ganska kul egentligen.

  Hoppas du står ut. Verkar ju vara rena stolpskott på den där kursen.

  1. Jag gillar också matte, och det där är enkel grundskolematte! Fattar man inte såna enkla exempel, utan i stället käftar emot och påstår att det inte stämmer kanske man borde ha börjat med att läsa något annat. Stolpskott var bara förnamnet, jag blir så jäkla irriterad!

   1. Att ifrågasätta för att man inte förstår är helt korrekt men att käfta emot och hävda något annat är bara ren dumhet om man inte har något att argumentera med.

    Att ifrågasätta lärarens kompetens i något som ingår i grundskolematten är ju ren idioti och bevisar att man istället borde suga i sig av kunskapen man tidigare missat.
    Att ifrågasätta om kunskapen har förändrats aller det finns andra infallsvinklar att argumentera om är helt OK och leder till nya insikter men i detta fall låter det som ren och skär dumhet från deltagarnas sida.

    Vet inte om detta speglar samhället vi lever i men ibland känns det som om lathetens enkla väg råder och förstår man inte käftar man emot tills det passar.
    Offermentalitet och varför anpassa sig om man kan få världen att anpassa sig till mig. Det är ju mig det handlar om. Eller? Hmmmmmm……..

    1. Håller helt och hållet med dig. Många av kursdeltagarna förstår ju inte heller att de är helt ute och cyklar, så det knappt är någon idé att säga emot. Noll självinsikt, men stora egon. Det verkar gå hand i hand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.