Sammandrag från dag 1

Första dagen. Nja, jag har väl massor att säga egentligen, men jag gör ett litet sammandrag. Vi var 17 stycken, och det började med att en representant från Arbetsförmedlingen pratade. Som sagt, inget som inte står i villkoren för den åtgärd man är i, eller som inte går att läsa innantill. Ändå var det sjukt mycket frågor, och bara den praktiska informationen tog en timme. En timme för mycket.

Till min fasa har jag lärt mig en sak i dag. En arbetsmarknadsutbildning innebär att de inte får ge läxor, inte får ha prov, och inte heller ge betyg eller omdömen. Alltså kan jag inte tenta av något. Det andra jag har lärt mig är vart nödutgången ligger. Inte illa på nästan tre timmar, va? Och så fyllde jag i två blanketter. PUL och sånt, ni vet.

Nödutgång

Det verkar vara en riktigt bra lärare i alla fall. Ung civilekonom med lite driv. Jag ska ha en personlig intervju med honom i morgon, och det är det enda som händer då. I dag bet jag mig i tungan, men i morgon ska jag tala om hur det ligger till med allt. Han verkar vara en fixare, i stället för en sån där som bara ser problem. Förhoppningsvis.

Resten då? Förutom ett gäng som frågade om självklarheter och avbröt honom för att fråga honom om det han var på väg att berätta (varför kan folk inte bara hålla käften och lyssna?) var det några som verkade intresserade. Och så självklart ett gäng besserwissrar som inte kunde hålla tyst, utav var tvungna att berätta för alla att de minsann jobbat med Visma förut. Ursäkta, men vi är på samma kurs, och om du redan kan allt – varför har du varit arbetslös så länge att du blir anvisad att gå kursen? Ja, skit samma.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/10/sammandrag-fran-dag-1/

2 kommentarer

    • Christinaoktober 8, 2012 kl. 20:01
    • Svara

    Ja jag säger som jag brukar – Buss på dom!!!!
    Kram till dig och hoppas att morgondagen blir lite mer åt ditt håll….

    1. Kram! Det blir nog bra, om jag får göra saker i min egen takt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.