Spenderar lite tid i onödan

Det var en något onödig dag i skolan i dag. Första timmen presenterade alla sig för varandra. Vi ritade namnskyltar… Många verkar väldigt trevliga, och det är en oerhörd mix av folk. Gemensamt för många är stressymtom och utbrändhet, och alla vill gärna prata om sina sjukdomar. Helt okej, men jag hade egentligen inte behövt vara där. Det finns vidrigt kaffe för fem spänn, och inte ett enda glas att dricka vatten ur. Måste ta med flaska. Och termosmugg.

Klassrummet är jävligt trångt. Många vill ha speciella stolar och bord, men ingen verkar ha pratat med sina arbetsförmedlare om det innan. Och vad är grejen med att vilja kunna stå lite under de tre timmar man är i skolan, när man ändå sitter mest hemma? Det kan man ändå. Gör tvärtom! Mitt bord är nowhere to be seen, och jag tror faktiskt inte att de lyckas få dit grejerna på ett tag ännu.

Vi ska ha någon sorts klassråd varje fredag, och välja en klassråds-representant. Det känns lite som högstadiet, måste jag säga. I övrigt har vi fortsatt med bokföringens grunder i dag. Det var många ”Kan du ta det där en gång till?”, när vi gick igenom vad bokföring är, så det känns inte alls roligt. Dessutom är lärarens stil Powerpointpresentationer, skriva på tavlan och fråga om någon i klassen vet. Uppskattas ej. Det tar tid. Särskilt dumt är att vi har tillgång till allt material på internet, och inte ens behövde ta anteckningar.

Jag har inte lärt mig något i dag, så jag skulle kunna ha varit hemma. Dessutom avslutade vi en halvtimme tidigare än annonserat, vilket innebar mer väntetid. Veckans sista arbetsdag innebär hädanefter en liten sammanställning över förbrukad tid, väntetid, lärdom jag tillgodogjort mig och hur lång tid det har tagit, som kommer i ett separat litet inlägg varje fredag. Nåja, det kan i alla fall inte bli sämre. Eller?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/10/spenderar-lite-tid-i-onodan/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Malinoktober 12, 2012 kl. 08:30
  • Svara

  Jag tycker du borde skicka sammanställningen till din arbetsförmedlare samt skolans rektor eller motsvarighet.

  1. Oh ja, garanterat. 😀 Det kommer att bli rolig läsning – i alla fall den här veckan!

  • Tofflanoktober 12, 2012 kl. 15:02
  • Svara

  Fy fan så trist det verkar!!!
  Sjukdomar pratar jag bara på bloggen, jag anser mig fullt frisk IRL 😛 Eller nåja…

  Jag har höj- o sänkbart bord samt trådlös mus och dito tangentbord, vilket räddar axel och handled.Bordet räddar ryggen, men eftersom jag har ont i hälen -JÄVLAR, SJUKDOMSPRAT! – kan jag inte stå och jobba just nu. Hoppas du får dina grejor!!!!

  Ha en helg som är bättre än dina övriga dagar i veckan som var!

  1. Haha, här får man prata sjukdomar! Ja, det är verkligen vidrigt hittills. Jag orkar inte sitta och höra på allt struntprat. Helgen kommer dock att bli grym!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.