Status Quo

Vem har inte hört talas om Status Quo? Det här inlägget handlar om musik och inget annat, så det gäller alltså gubbrockbandet som bildades på 60-talet. Här kommer en av deras största hits, ”Whatever you want”. Ta gärna och spendera fyra minuter av ditt liv bara för att se på den här videon, till just den låten, innen ni läser vidare. Den officiella videon, bör tilläggas.

Hur dålig är inte den där videon? Den är helt jävla värdelös, och kan inte ha kostat många kronor att färdigställa – ens på den tiden. Om musiken får man tycka vad man vill, men är det någon som på allvar tycker att det är en bra musikvideo? För mig verkar det som om Status Quo blev lurade att skriva på ett riktigt dåligt kontrakt, så att managern på den tiden kunde spendera alla pengar som bandet spelade in på kola.

Det verkar inte ha gått så bra senare heller. Med tanke på att de har spelat på så många små krogar i byhålor och orter runt om i Sverige, undrar om hur hårt de måste jobba, och om de har ett bättre kontrakt nu. De flesta med en musikkarriär, och särskilt ett band som har sålt 120 miljoner skivor, borde ju kunna ställa högre och högre krav på sitt jobb när det går bättre och bättre. Kanske bandets namn (som betyder oförändrat tillstånd) har kommit att färga hela deras karriär…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/10/status-quo/

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Jag ÄLSKAR Status Quo, men jag lyssnar mest på dem, har inte sett dem.

  1. Aha! Ja, de är som synes inte särskilt roliga att se på. Jag har väl ingenting egentligen emot musiken, men den känns lite… gubbig! :mrgreen:

   1. Jag är en gubbe, egentligen… Med jeansbak som hänger så brövlådan syns… 😉

    1. Ja, just det! 😀 Bröööövlåda!

 2. Jag är kluven till det bandet .De är göbbiga men deras låtar fastnar 🙂

  1. Ja, de gör ju det! Så länge man slipper se på videon (så man inte ligger på golvet och garvar) så kanske det funkar! 😀

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: