Synfel och utprovning

Jag brukar ju köpa linser på nätet, men har aldrig hittills vågat mig på att köpa glasögon på nätet. Man vill ju prova glasögonen,  gärna mer än en kort stund. Nu kan man tydligen få göra det, kostnadsfritt och dessutom utan köptvång. Det är riktigt bra! Jag blir mest irriterad de gånger jag har provat glasögon hos en optiker, och deras medarbetare säger att man ser bra ut i alla man provar, fastän jag vet att en del modeller inte alls gör sig bra på mig.

Jag använder sällan mina glasögon någon annanstans än hemma, och helst inte då heller. Det är inte skönt. Det skaver, oavsett hur bra utpassade de är, så man får röda märken bakom öronen eller på näsan. Ibland ser man, på folk som har haft glasögon i hela livet, att sidorna på näsan liksom har blivit intryckta av glasögonen, haha! Nä, jag personligen föredrar linser. Då är det lätt med allt, och solglasögon funkar bra.

Solglasögon

Det är dyrt att ha ett synfel, förresten. Det blir lätt ett par, tre hundra kronor i månaden, om man räknar med kostnaderna för både linser, linsvätska, glasögon och synundersökningar och slår ut det över några år. Jag har slutat att gå till fysiska optikerbutiker för länge sedan, för den personliga servicen (som dessutom ibland bara irriterar) är inte värd de flera hundralappar extra det kostar. Hur gör du?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/10/synfel-och-utprovning/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.