Wordfeud, tur och fusk

Ett av de allra populäraste spelen till smartphones är ju Wordfeud, och det finns väl knappt någon som inte har hört talas om det. Alfapet, typ. Jag spelar Wordfeud i perioder. Ibland är det hur kul som helst, ibland är det bara drygt och jobbigt. Jag är riktigt bra på språk och ord, men av någon anledning är jag inte lika bra på Wordfeud. Otur, kanske, ibland i alla fall. Det finns en spelversion där alla bonusrutor slumpas ut på spelplanen, och man kan få flera hundra poäng på bara ett ord. Om motståndaren får in ett sånt ord är det i stort sett kört sen!

Om man spelar mot slumpmässiga motståndare händer det ibland att man möter någon som uppenbarligen fuskar, och då är det inte så kul. Ibland står det ju verkligen tvärstopp i skallen när man ska försöka hitta ett ord. Men jag använder mig inte själv av fusksidor, om jag ska förlora vill jag förlora på riktigt! Och att bli raggad på när man spelar är inte kul. Töntigare raggningsrepliker än de jag har fått hittills får man leta efter…

Wordfeud. Idioter som raggar när man vill spela!

Men känns det inte ändå lite som om Wordfeud har varit på väg ner ett tag nu? Efter att ha varit så sjukt populärt för ett år sedan, så verkar det som om folk har tröttnat lite. Först kom ritspelen, och nu är frågesporterna här. Men det går väl i perioder, och det kommer förmodligen alltid att vara ett av de mest använda spelen. Alfapet, eller Scrabble som det hette från början, har ju funnits sedan 1948, så det kommer nog att hänga med en lång tid framöver. Spelar du Wordfeud, och i så fall vad tycker du om det?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/10/wordfeud-tur-och-fusk/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanoktober 12, 2012 kl. 14:56
  • Svara

  Jag har nyss skaffat iPhone och spelat tre spel – två förlorade jag och i det tredje gav motståndaren upp. Jag tycker att det är kul, men ifrågasätter alla tillåtna böjningsformer… 🙁 Fuska vill jag INTE, men spela tycker jag är kul. Jag heter Tofflanrules, spela gärna med mig! 😛

  1. Böjningsformerna, ja… Ska lägga till dig när jag får lust att spela igen!

  • frk Frida Fortissimaoktober 15, 2012 kl. 02:07
  • Svara

  Jag har alltid ett helt gäng matcher på gång samtidigt. Det bedövar min hjärna när den har stressat upp sig. Tack vare att jag inte har ett användarnamn som avslöjar att jag är kvinna, raggas det i stort sett aldrig på mig…däremot kan folk slänga ur sig kommentarer som ”Sover du inte på nätterna?”, märkligt nog, för det har ju inte de med att göra. Hur som helst, så är det med det, och jag vill passa på att säga att jag tycker om din blogg. Den gör mig glad.

  1. Haha, verkligen! Alla tycker sig ha rätt att lägga sig i när det inte är på det sätt de själva gör. 🙂
   Tack så mycket, Frida! Du gör mig glad!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.