Elak tant

I går när jag åkte färdtjänst till stan fick jag samåka med en elak tant som var rosenrasande, för att chauffören var några minuter sen. Typ fyra, det vill säga ingenting. Han försökte förklara att det var på grund av att hon fick samåka med mig. Hon slängde ur sig en lång otrevlig harang om att han nu minsann skulle släppa av henne först (det går inte), och hur sen hon skulle bli. Min resa skulle komma i andra hand.

Vi skulle ju båda in till stan, och till slut sa jag åt henne att sluta vara otrevlig och boka resan med god marginal, med tanke på trafikläget (förseningar i kollektivtrafiken) och samåkningar. Inget konstigt med det. Fick till svar att hon minsann hade bokat resan två månader i förväg, så hon verkar ju inte ha fattat vad jag menade.

Hon trodde på allvar att hon skulle få åka själv, och att hon skulle hinna till sin tandläkartid på en halvtimme. Idiot. Stackars chauffören var trevlig hela tiden och försökte förklara hur det fungerar, men allt sånt står ju i reglerna som gäller för alla resenärer. Elak tant. Jag blir så jäkla sur på folk som tar ut sin stress på andra, som inte har med problemet att göra. Det är enbart otrevligt, ganska ofta elakt, och jävligt onödigt. Skärpning, tant!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/11/elak-tant/

2 kommentarer

    • Snejkynovember 28, 2012 kl. 15:59
    • Svara

    Så trist att du skulle råka ut för denna bittra kvinna.
    Tyvärr så möter man ju dessa lite varstans….Grrr!

    1. Ja, folk verkar tro att kollektivtrafiken för de som behöver färdtjänst – taxi tillsammans med andra – är någon jäkla limousinservice! Man lessnar fort på människor som inte kan skilja på A och B… 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.