En enda färg

Nu är vi på väg hem från lantstället, efter att egentligen inte ha gjort så mycket i dag heller. Sov länge, åt frukost länge. Älskaren R var ute och grejade med sin nya hoj, och pysslade om tomten lite. Stormen från i går kväll hade helt blåst bort, och det var till och med riktigt behagligt ute med några plusgrader och lite dimma.

Tog en riktigt lång och härlig promenad tillsammans med svärisarnas vovve, och det slog mig verkligen hur mycket vinter det egentligen är. Allt är gr-br-gr, alltså någon form av grått, brunt och grönt, men mest gråbrunt. De här bären var den enda färgklicken jag såg på hela promenaden!

Röda bär i ett grått landskap

Det blir mörkt så himla tidigt, så efter halvfyra är det egentligen ingen idé att vara ute. Blev bjudna på nykokt ärtsoppa när vi kom tillbaka, och jag åt en hel del. Det är så jäkla gott! Det har i alla fall resulterat i att jag fick ont i magen, och har haft det i flera timmar nu. Känns ganska onödigt. Ska försöka blunda några minuter på vägen nu, tröttheten av lite lantluft, motion och för mycket mat är nästan olidlig…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/11/en-enda-farg/

2 kommentarer

    • Tia on november 18, 2012 at 22:45
    • Svara

    Så fina bär. Håller med om att det är bra tråkigt ute nu. Man behöver färger och ljus nu. Det finns mycket forskning som visar att man mår bättre psykiskt om man omger sig med sköna bilder och avslappnande ljud. Läs mer på TerraFoto.se som skriver om detta och som har en massa härliga foton i sina gallerier.

    1. Absolut. Och D-vitamintillskott under vinterhalvåret gör susen!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: