Ett långt mail

Ja, i går eftermiddag alltså. Var så jäkla sur och less när jag kom hem, droppen hade verkligen fått bägaren att rinna över när det blev högläsning och namnskyltar igen, i kombination med irrelevanta frågor. Jag stolpade hem, så gott det nu går sittandes i en taxi, smällde i några dörrar och fällde ett par tårar. Mestadels av frustrationen, men även av smärtan.

Sedan författade jag ett långt, väldigt långt och sakligt mail till den som är högst ansvarig på Arbetsförmedlingen för kursen, samt en kortare sammanfattning till min egen arbetsförmedlare. Jag skrev dels lite ur mitt eget intresse, hur dåligt det har fungerat med hjälpmedlen, hur smärtan har blivit värre så att jag är mestadels sängliggande (mellan skolan och sjukhusbesök alltså), men den största delen handlade om kursen i sig. Den dåliga organisationen, bristen på kunskap, lärarbytena, hur vi blir behandlade som småbarn, och hur den individuella anpassningen efter kunskapsnivå är lika med noll.

E-post, email, epost

Jag fick ett svar också. Hon har tidigare varit där och påtalat de brister som finns i utbildningen, och ska tydligen göra det igen nästa vecka. Alltså visste de om bristerna, och har påtalat det, men inget har hänt. Varför ens låta folk gå utbildningen då…? Ja, jag vet inte. Förhoppningsvis händer det något. Mitt skepp har nog redan seglat (och är på väg att sjunka), men om jag kan förhindra att någon annan råkar ut för det här, har väl något gott hänt. Behöver jag säga att jag stannar hemma i dag?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/11/ett-langt-mail/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Nej det behöver du inte. Så fruktansvärt hemskt ni måste ha på denna kurs. Om man nu kan kalla det för kurs… Leker dom med er? eller vad är det frågan om? Jag har följt din blogg, men är dålig på att kommentera, men jag fattar inte vad som är meningen med kursen. Ingenting verkar fungera.
  Känner verkligen med dej.
  Styrkekramar från mej.

  1. Tack, Monica!
   Ja, det kan man fråga sig, för vi lär oss ju ingenting. Alla är sura, missnöjda och väldigt ledsna. De som ville lära sig bokföring har tappat sugen, och många vill hoppa av. De på Arbetsförmedlingen känner ju till problemet sedan tidigare, så de borde avbryta omedelbart, och inte ha anmält oss till att börja med.
   Stor kram till dig också!

  • Karolina on november 13, 2012 at 18:06
  • Svara

  Trist. Bra att du sa till! Funderar lite på, vad händer om du struntar i kursen?! Påverkar det sjukskrivning/ ersättning? Jag antar att de har en hållhake… Stå på dig, det vet jag att du gör, du verkar otroligt stark och modig!!!!

  1. Ja, då blir jag utan ersättning (får aktivitetsstöd), om inte min arbetsförmedlare avanmäler mig från kursen och ordnar en ny plan. Så det är bara att bita ihop och vänta… 🙂 Tack Karolina!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: