Extremt åt andra hållet

Jaha, dagens skolgång blev ju en extrem åt andra hållet. Gick med i en annan grupp som hållit på ett bra tag och nästan är färdiga, och vi skulle jobba med övningsföretag i Visma. Det innebar löner, avskrivningar och omföringar som jag inte har någon aning om hur det fungerar med. Dessutom har jag inte jobbat i Visma heller. Fick sitta och försöka slå upp saker i läroboken vartefter problem uppstod, men läroboken behandlar inte de problemen, och allt är förenklat där. Har ju ingen internetuppkoppling heller, så Google var uteslutet.

Läraren utgick ifrån att jag kunde allt sådant redan, trots att jag berättade vad vi gjort hittills i den andra gruppen (ingenting, alltså). Det var ingen genomgång om något, eftersom de nästan är färdiga med kursen. Pang på, jobba själva, och försöka rätta saker med ett felaktigt facit, fullt av felkonterade saker. Det var svårt, och jag har ingen aning om jag har gjort på rätt sätt.

Visst, hellre en alldeles för hög nivå än hur det var tidigare, men det vore ju bra med lite genomgång eller i alla fall läromaterial kring vad jag behöver veta. Jag hade lika gärna kunnat gissa mig till rätt svar hemma, om jag hade fått uppgiften mailad till mig. Jag kunde ju ändå inte kontrollera om det blev rätt.

Vi var nästan 30 i klassen, så det blev inte mycket tid per person – jag var långt ifrån den enda som behövde hjälp. Ska åka tidigare i morgon bitti också, och förklara för honom igen att allting är nytt, och att han gärna får förklara varför saker funkar som de gör, i stället för att bara säga svaret på frågan. Sånt gör mig vansinnig, för det lär sig ju ingen något av. Jag vet inte ens om jag har lärt mig något i dag, och om jag har det så var det helt på egen hand. Varför ens gå en kurs…?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/11/extremt-at-andra-hallet/

2 kommentarer

 1. Så kan det gå. Ur askan i elden eller vad de säger. Tror jag är en ganska bra lärare trots allt. Om inte annat visar ju mina elevers uppskattning på att jag gör något rätt. 😀
  Blir lite ledsen men samtidigt förbannad när jag läser vad du skriver om dina lärare. Finns det verkligen så osmidiga och ibland genuint inkompetenta lärare? Hur fan kan de få fortsätta?

  Fast det är klart, man kan ju inte kritisera dom för då kan dom ju bli ledsna. HA! Idioter till chefer.

  Hela poängen med kompetenslyft försvinner ju om tafatta inkompetenta lärare ska försöka lära ut något.
  Inlärning bygger ju på fler faktorer som börjar med att man visar, instruerar för att avsluta med ÖVA.

  Att få eleven att bli inspirerad och skapa aha-upplevelser borde vara varje lärares primära mål. Jag blir inte glad elelr känner mig kompetent om inte mina elever är glada och finner mening med mina kurser.

  Hoppas ändå du passar bättre i denna grupp än den gamla.

  1. Ja, verkligen! Han verkar inte ha lyssnat på mig, eller förstått att det är helt nytt. Men å andra sidan går det ju bättre för mig att lära mig saker på egen hand, när jag vet vad det är jag inte kan.

   Nej, man kan inte kritisera någon. Tänk om de skulle känna sig kränkta, vilken katastrof! 😀

   Vi får se hur det här går. Ska vara med den här gruppen i sex veckor, sedan är deras kurs färdig. Min pågår ju till och med mars (och sen 10 veckors praktik), så jag får väl komma och gå lite på det jag behöver därefter. Någon gång lär han ju visa något i alla fall, så jag får väl sitta där och räkna ut hur saker funkar på egen hand tills dess…

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: