Söt på fler än ett sätt

Jag fick ju några askar av Fazers Gröna kulor av älskaren R efter kryssningen han var på. Mitt absoluta favoritgodis! Bara av det att döma skulle man kunna tro att jag är 80, men icke. Jag vet egentligen inte riktigt vad de smakar, förutom sött. Det har någon syntetisk, oigenkännlig smak som jag bara älskar! De är inte bara söta, de är söta också. Eller hur?

Gröna kulor Fazer. Med kulögon, sött på sött.

Man kan ju dela de där kulorna i två delar, och så kladdar bitarna fast i precis vad som helst. Man kan trycka dem på en vägg eller något, och det sitter kvar! Jag har ett helt underbart foto på R från vår första nyårsafton tillsammans i vuxen ålder. Han kom och hälsade på mig i Norrland, och vi körde trerätters med flera olika sorters vin och champagne på tu man hand.

Snittarna till fördrinken bestod minsann inte av något salt, utan en delad grön kula med en tandpetare. Flott värre. Sen tryckte jag fast den i hans panna, och den matchade slipsen helt perfekt. Tyvärr får jag inte visa fotot för alla er, eftersom han vill vara anonym, men det är en av de snyggaste bilderna som finns på karln. Sött på sött. Gillar du gröna kulor?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/11/fazer-grona-kulor/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Monica/handbrutennovember 26, 2012 kl. 17:04
  • Svara

  Jag vet inte om jag tycker om gröna kulor, men DU gör oss alla så nyfiken!!! Varför vill han vara anonym?? Speciellt när du har gjort ett mysigt foto av er. Fan säger jag bara, vad jag är nyfiken….. Du kan ju skicka några kulor till mej, så kan jag svara om jag tycker om dom. 😉

  1. Han ogillar verkligen att vara med på bild! Så länge han inte vill synas respekterar jag det – fast jag tjatar som fasen! 😀

    • Monica/handbrutennovember 26, 2012 kl. 19:40
    • Svara

    Mmmm försår att du respekterar honom, skit vore annars. Men just i det här fallet kan han väl vara så snäll och vara med. Säg till honom att vi ska glömma hur han ser ut bara vi får så fotot. Säg snälla till honom, så veknar han säkert. 😉
    Kramisar

    1. Jag ska fortsätta tjata 😀 Han är söt, varför inte dela med sig av det till omvärlden liksom! 🙂

  • Tofflannovember 26, 2012 kl. 18:58
  • Svara

  Söta är de, kulorna, men jag gillar bara att titta på dem, inte äta dem. Min farmor, som var från Finland, hade alltid Fazers gröna marmeladkulor eller Wienernougat hemma när Lilla Tofflan var på besök. Kulorna fick hon ha ifred, men inte Wienernougaten! 😛

  1. Tvärtom för mig, den där nougaten kunde de gärna få behålla! 😀

  • Petternovember 26, 2012 kl. 20:33
  • Svara

  Hahaha… Du ÄR gammal. Min gamla farmor tyckte de där gröna kulorna var lyxgodis men det kan ha att göra med att hon endast handlade på kooperationens butiker.
  Personligen tycker jag de är ganska blaskiga och endast sockret smakar något. Resten är bara manetaktig konsistens. 😀
  Fazer Wienernnougat gillade jag förr men nu tycker jag den mest smakar margarin. Tvi…

  1. Va! :mrgreen: De är delikata! Lyxgodis är det nog fortfarande, de är dyra! Finns bara eventuellt till jul i Sverige, annars är det båten som gäller…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.