Frysta granatäppelkärnor

Fabulösa vännen Fru Hatt tipsade mig om något jag verkligen har saknat hela våren och sommaren – granatäpplen. Ja, inte om själva äpplena, men det finns tydligen frysta granatäppelkärnor i frysdisken på Ica! Ett paket med 250 gram kostar någonstans runt 20 spänn. Alltså, jag fattar inte hur jag kan ha missat det! Visserligen är det inte särskilt ofta jag köper frysvaror där, men det har ändå hänt någon gång. Grymt bra nyhet (trots att jag är lite efter)! Varför mailade de inte mig?!

Granatäpplen, pomegranate

Ska snarast inhandla ett paket, och om de är goda vill jag ha en hel pall! Vintertid är det helt säkert både godare och billigare med färska, men resten av året lider jag av bristen. Dessutom är de så sjukt nyttiga, att alla borde äta några om dagen. Kärnor alltså, inte äpplen. Självklart är det ju en oerhörd fördel att slippa sitta och kladda med saker som färgar av sig väldigt mycket, och väldigt rött. Dessutom blir fingrarna äckligt nikotingula i flera dagar. Nackdelar? Kommer inte på några. Inte en enda faktiskt. Granatäppelkärnor kanske till och med är godare frysta? Åhh, så sugen jag blev nu! Någon annan som testat dem, och kan uttala sig, eller har någon åsikt?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/11/frysta-granatappelkarnor/

10 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • piafia on november 16, 2012 at 12:52
  • Svara

  AAAHHHH! Tack för tipset! Tycker att dessa vackra kärnor är goda på något beskt vis, men himla avfärgande självplock, så att säga… Måste testa!

  1. Det är helt fantastiskt! Beroendeframkallande, goda som de är eller i en sallad! Ska svänga förbi Ica i kväll och leta!

  • piafia on november 16, 2012 at 12:59
  • Svara

  Eller beskt…? Kärvt, strävt? Hoppas ”Matmolekyl”-Lisa Förare Winbladh kan svara på detta!

  1. Ja, strävt var en bra beskrivning! Men det är bara när man tuggar på själva kärnan inuti kärnan (?) det blir så. Saften är bara söt och god!

  • Malin on november 16, 2012 at 20:32
  • Svara

  Det var de som började med fryst mango också, i bitar. Helt beroendeframkallande.

  1. Sjukt gott! Köper mango i storpack från Martin Olsson, 2.5 kilo åt gången. 😀

 1. Ja, jag blev så glad åt att det fanns kärnor. Fnular ner de i en sallad med god dressing och halloumi. Så gott att jag nästan blev snäll
  Kram

  1. DÅ är det gott! 🙂 Tusen tack för tipset!!

  • Efva on januari 23, 2017 at 09:40
  • Svara

  Granatäppelkärnor och Waran går inte ihop. De innehåller mycket K-vitamin.

  1. Aha, bra att veta! Tack!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: