Går upp tidigt

Ynk, trött. Lektionen börjar om en halvtimme, men jag har redan varit på plats en stund, och försökt få någon klarhet i hur saker hänger ihop. Eller i hur programmet fungerar. Ska försöka prata med läraren strax också. I går var jag helt sjukt trött när jag kom hem. Inte så konstigt, med tanke på att jag gick upp ett par timmar tidigare än vanligt, men jag är verkligen ingen morgonmänniska.

Den som säger att man vänjer sig vid att gå upp på morgonen har fel, i alla fall så är det en grov generalisering som inte gäller alla. Jag har i många år börjat klockan sju på jobbet, och gått upp halvsex. Jag vande mig aldrig, det var vidrigt varje dag. Och det var liksom inte så att jag helt vände på dygnet när det var helg, eller att jag sov för lite (7-8 timmar så gott som alltid på den tiden), det var bara jobbigt ändå.

Väckarklocka, klocka

Nu för tiden spelar det ingen roll om jag sover 5 eller 10 timmar, det är alltid jobbigt att gå upp ändå. Man är aldrig, aldrig någonsin utvilad när man har ont hela tiden. Dessutom måste jag upp så mycket tidigare än nödvändigt, för att värktabletterna ska hinna börja verka, och få igång kroppen. Om taxin kommer halvåtta går jag upp mellan halvsex och sex, trots att frukost, packning och påklädning inte tar mer än en halvtimme. Ibland räcker inte tiden till ändå.

Det blir förmodligen en tupplur när jag kommer hem, för jag måste handla mat på kvällen när R har slutat jobbet. Det är tomt. I går blev jag bara liggandes fram tills att det var dags för mat, så det är bäst att ladda lite om jag ska ut med en stridsvagn kundvagn. Fast R kör den, det gör för ont att svänga och vända. Ja, nä, dags att sätta lite fart.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/11/gar-upp-tidigt/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: