Hamsterkatt

I natt drömde jag att min grå katt hamnade på djursjukhus i nio veckor, för han hade ett sår bakom ena benet. Men han var ingen katt heller, han var någon sorts exotisk hamster. Grå, med rosa nos och svarta tigerränder på huvudet. Fick prata med honom i telefon varje dag medan han var där (?), och han sa att han längtade oerhört mycket efter att få komma hem till mig.

Sen kom dagen jag skulle hämta honom. För att komma dit var jag tvungen att gå genom en öken, och av någon anledning gjorde jag det naken. Snygg var jag också. Passerade några unga killar som firade någons svensexa, och jag kommer ihåg att jag tänkte: ”Det här kommer aldrig att gå bra!” Men det gjorde det, de följde efter en liten bit och frågade om de fick fota mig. Öhh, nej! Tog upp en näve sand och slängde mot dem, och då försvann de. Sen hittade jag ett par shorts och ett linne på vägen, precis innan jag var framme. Tur.

Drömde om en hamsterkatt

Knackade på, och fick först träffa några veterinärer i ett fikarum. Pratade lite, och allt hade gått bra, såret hade läkt. Alla djur som hade blivit friska var i ett rum med lite små träd och saker att leka med, och där satt han. Min lilla grå luddskalle i hamsterform! Han blev överlycklig av att se mig, och hoppade mot mig från trädet han satt i. Han flög genom luften, men var alldeles för långt bort för att kunna nå ända fram.

SPLATT!

Han landade på golvet, platt fall, och blev liggande, helt livlös. Lyfte upp honom och snyftade lite. Såret han kom dit för till att börja med hade spruckit upp också. En av veterinärerna kom och kollade, och det visade sig att hjärtat fortfarande slog, så han sa: ”Ja men då är det ingen fara, du får ta med honom hem”. Men, varför hade han varit där i nio veckor då…? Sen vaknade jag, så jag vet inte om han överlevde. Min hamsterkatt med rosa nos och tigerränder, snyft.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/11/hamsterkatt/

2 kommentarer

  1. Dina drömmar är bra mycket knäppare än mina men det där med att springa omkring naken händer mig också.
    varför drömmer man att man är naken? Något latent naturistiskt behov eller bara en frihetskänsla? 😀

    Tänk om man kunde spela in drömmar. Då hade du blivit rik på kuppen genom att sälja skruvade filmer.

    1. Haha, ja! Det ligger säkert något i det där med frihetskänslan, för jag sprang också och det har jag inte kunnat göra på åratal. Det är så svårt att förmedla alla sjuka detaljer i drömmar, men en del grejer som jag drömt tidigare är helt wacko. Nåja, jag är frisk. Tror jag.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: