Lärarbyte och kaos

I dag ska vi få en ny lärare i skolan (nummer fyra, och det här blir sjätte veckan), så jag tänkte åka dit och säga hej och tala om varför jag inte är där, om inte annat. Jag beskrev ju mitt funktionshinder för den utbildningsansvarige innan kursen, och jag lämnade in ett nytt läkarintyg också, så att alla inblandade skulle veta. Jag har ändå fått berätta hur det ligger till för alla lärare, och det är först nu jag har fått tillgång till en bok att läsa i hemma. Och ett datorprogram jag aldrig använt mig av, utan någon som helst instruktion.

Alla nya lärare hittills har börjat om från början, så jag antar att vi inte kommer så långt den här veckan heller. Det känns inte som det är någon brådska med att läsa något på egen hand heller. Vi är fortfarande bara på grunderna, så jag kommer inte att göra något nytt i dag heller. Kan inte sitta, så jag får väl stå upp och läsa i boken, om inte annat. En kvart, tills axlarna och handlederna går sönder. Får ju kanske hjälpmedel på onsdag, sju veckor efter allt var utprovat och klart. Innan kursen, alltså. Inte okej. De har ju vetat i ett år att jag inte klarar mig utan.

Ska författa ett mail till min arbetsförmedlare vid tillfälle, om situationen och den urusla kursen. Undrar hur mycket pengar Arbetsförmedlingen lägger på att låta folk gå sådana kurser, förresten. Jag har ju fortfarande bara lärt mig var nödutgången ligger, och varit tvungen att åka in akut till sjukhus en gång. Dåligt facit hittills, måste jag säga. Ingen i klassen är nöjd, trots att många har efterfrågat att få gå den här utbildningen (det gjorde inte jag). Inte någon.

Det fanns ingenstans att lägga sig ned, så efter mycket tjat har de gjort något slags vilorum i ett grupprum, med glasväggar och full insyn. Så jävla dåligt, och folk sitter ju där inne och pluggar också, för det verkar vara stor brist på yta och lokaler. Ska man vila samtidigt som någon grupp är där, eller? Det här är utan tvekan det sämst organiserade jag har varit på i hela mitt liv. Det är sju månader kvar, och jag undrar när jag faktiskt får lära mig något där. Eller kanske snarare, om jag får lära mig något där.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/11/lararbyte-och-kaos/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. ?????
  Vad är det där för utbildning? Vem är det som är ansvarig? Jag jobbar med utbildning och har aldrig hört på maken om värdelös administration.

  Om jag mot förmodan måste lämna över till en ny lärare talar jag om för denne var vi befinner oss i kursen och allt annat som man behöver veta för att ta över.

  Tror min militära erfarenhet underlättar och ska jag vara ärlig tycker jag det civila samhället och då i synnerhet myndigheter och statliga inrättningar borde anamma den tydliga militära tydligheten.

  Jag blir ärligt talat inte förvånad om arbetsförmedlingen betalar för rent idiotiska och oseriösa utbildningsföretag. Ska inte lämna några namn men jag ahr med egna ögon sett hur en utbildning som köpts av arbetsförmedlingen drivs som drop-in. Helt otroligt men med AF:s goda minne. Skandal.

  Hoppas det ordnar sig men som utbildare blir jag inte glad av att höra att ni som elever blir utsatta för något sådant här. Inte fan stärker det självförtroendet eller ökar kunskapen. Skandal.

  1. Det är en utbildning i administration och ekonomi (vi ska bli någon sorts ekonomiassistenter) hos Lernia. Passar säkert bra för de som ändå aldrig kommer att kunna jobba som det, eller för de som bara vill fördriva tiden. Jag är tillräckligt bra på logiskt tänkande för att platsa i Mensa, men det är fan omöjligt att vara autodidakt när man hamnar i Arbetsförmedlingens försyn. Man känner sig lika värdelös som en utvecklingsstörd sengångare (med ett funktionshinder) när man tvingas till sånt här. Och min arbetsförmedlare var fullt medveten om min kunskapsnivå när han anmälde mig.

   Jag har jobbat med ekonomi tidigare, och kan därför det mesta redan men har ingen officiell utbildning. Det enda nya är väl datorprogrammet som används. Jag dokumenterar allt som händer, sen ska jag med jämna mellanrum skicka mail till den som ansvarar för kursen på Arbetsförmedlingen, samt till min egen arbetsförmedlare.

   Det är en arbetsmarknadsutbildning, så det går inte att tenta av – prov och/eller läxor är förbjudna.

  • Arbetsförmedlingen on november 13, 2012 at 11:04
  • Svara

  Hej Klara!

  Jag heter Maria och arbetar som arbetsförmedlare. Vi prenumererar på blogginlägg som handlar om Arbetsförmedlingen. Det du beskriver låter inte alls bra. Jag rekommenderar dig att ta kontakt med din Arbetsförmedling så snart som möjligt för att prata vidare om detta. Du har även möjlighet att kontakta oss via denna länk https://www.arbetsformedlingen.se/Globalmeny/Kontakt/Nojd-eller-missnojd.html

  Med vänlig hälsning
  Maria, arbetsförmedlare

  1. Hej Maria! Om du läser vidare så ser du att det redan är gjort. Jag fick till svar att de kände till problemet, så jag förstår faktiskt inte ens varför kursen ens är igång.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: