Misslyckat bröd!

Älskaren R fick för sig att baka bröd häromkvällen. Vi har en bakmaskin, och den är inte alls dum! Den har gett mig många goda och nyttiga bröd genom åren, dessutom för nästan inga pengar alls. Men här gick något fel, för det blev helt och hållet misslyckat. Kolla vad det blev av hans tilltänkta olivbröd!

Världens fulaste olivbröd! Misslyckat brödbak.

Hahaha! Det blev en pytteliten, stenhård klump, med alla oliver ovanpå. Han hällde nämligen i dem alldeles för sent, och trodde att den skulle knåda och jäsa en gång till innan den började grädda. Nix. Problemet? Torrjästen. Bäst före januari – för 11 månader sedan, haha! Skar ändå en skiva, och så här såg den ut inuti. Misslyckat? Ja. Inget man vill tugga i sig till frukost, direkt.

Ett superkompakt misslyckat bröd!

Helt kompakt, inte en luftbubbla! Skivan jag skar av det där var väldigt tunn, men vägde ändå som tre vanliga brödskivor, haha! Smaken var det inget fel på, den var till och med riktigt, riktigt bra. Limpan hamnade ändå i soporna, och drog genast upp medelpriset på alla jag bakat tidigare. Tur att jag har investerat i lite färskare jäst nu i alla fall. Nästa gång jäser den väl alldeles för mycket så att det rinner över i stället…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/11/misslyckat-brod/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.