Plattbaggar!

Fan vad mycket jag har att vara sur över nu! I går kväll när vi skulle lägga oss, såg jag en prick i taket ovanför spisen. Det var en bagge. Eller inte bara en, det var plattbaggar. Vad finns då ovanför spisen? Jo, ett förråd för torrvaror och kryddor. Faaan! Det var bara att riva ut allt, och mycket riktigt – det krälade omkring några stycken där inne. Gick igenom allt. Det mesta står i återförslutningsbara burkar, och i dem var det ingen och hälsade på. Förutom i en, där locket inte satt på ordentligt.

Kryddorna verkar säkra, de flesta är i glasburk med skruvkork, men jag ska torka av dem med ättiksprit ändå. Och frysa dem ett tag, för att vara på den säkra sidan. Hoppas bara att de inte tappar all smak av det, för orsaken till att jag hellre vill frysa dem än slänga dem är ju för att de är så jävla dyra… Faaan. Många kallar plattbaggar för mjölbaggar, för de äter ungefär samma saker, men det är lite skillnad. De här är bruna, avlånga och platta, 2-3 millimeter långa. Skitfula.

Så nu har jag mycket att göra. Kollade igenom skafferiet på andra sidan köket också, men där fanns det inte en enda. Källan verkar vara en påse av Icas egna havregryn, eller en Renée Voltaire müsli – båda stod där öppnade. Vidrigt. Klorin, ättiksprit, Radar, frysa, städa, svära, dammsuga, klättra upp på stol fast jag inte kan, etc. Baggjävlar. Jag gillar djur, men nån måtta får det vara.

Skalbagge


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/11/plattbaggar/

8 kommentarer

1 ping

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Unwanted!!! 🙁

  1. Gravt ovälkomna! Fejar och städar, orkar inte mer nu. Väntar på R. :mrgreen:

  • monicasch on november 22, 2012 at 18:13
  • Svara

  Hade ett snytbaggeelände i våras. De visade sig ha ätit sig feta i en fågelfröpåse i förrådet inne i lägenheten och sedan gett sig ut på vift därifrån. Det var snytbaggar överallt. Och jag dammsög och dammsög och dammsög och efter två veckor var de eliminerade. De svarta, små, vandrande krypen.

  1. Usch! Våra verkar inte ha spridit sig – än… Förhoppningsvis är källan borta nu!

 2. Ojdå. Här verkar det inte finnas sympati. 😀
  Jag tillhör de knasiga männiksor som inte reagerar nämnvärt på kryp som dessa. Jag rensar ut dom och torkar rent men Radar och Klorin använder jag inte. Har i och för sig inte haft något större utbrott av dessa. Dammelefanter och spindlar kryper gärna omkring hemma hos mig men det lider jag inte av. Hehehe…

  1. Inte det minsta! Jag dör väl inte av lite extra protein i flingorna, men börjar de väl sprida sig så är de skitsvåra att få bort. Och jag orkar/kan inte städa själv överallt. 🙁 Dammelefanter (!) och spindlar är snälla djur, såna har jag också. Fast inte i maten…

  • Farsan on november 23, 2012 at 09:06
  • Svara

  Våra favoriter, Icas egna varor med mer konserveringsmedel än andra

  1. Haha, sånt man mår extra bra av! Dessutom innehåller de fler djur än andra…

 1. […] lagom tills jag kommer hem. Det finns inget att äta, igen. Vem fasen är det som äter upp allt!? Plattbaggarna försvann ju samma dag som de upptäcktes, så de måste vara oskyldiga. Katterna är visserligen […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: