Provsmakning

Åkte till lantstället i går kväll. Resan gick fortare än vanligt, för jag sov. Var helt slut framåt eftermiddagen, och det var jobbigt att sitta. Tog en extra tablett och däckade ganska snart. Stannade på stora Ica utanför orten närmast lantstället och bunkrade upp med lite mat och det obligatoriska lantställegodiset. Höll på att glömma det allra viktigaste på väg ut – granatäppelkärnorna! Hittade dem liggandes bland bären i frysdisken, men de var maskerade. De låg bredvid lingonen, vars kartonger var nästan likadana. Tog två, för säkerhets skull.

Granatäpple, granatäppelkärnor

Huset var redan uppvärmt när vi kom fram, det var 24 grader inne! Skönt. Fotogenbrännare och ett par element gjorde susen, och så den elektriska värmemadrassen i sängen så att inget är fuktigt. Dessutom fick vi både mat och vin serverat hos svärisarna i huset bredvid, och så kaffe och kaka på det. Med andra ord, det gick inte direkt någon nöd på oss i går kväll.

Det blev en lugn kväll sen. Älskaren R läste, jag glodde på ”Family Guy” och myste i pungsoffan. Det var helt kolsvart ute, och någon belysning finns det ju inte i närheten, förutom på tomten. Ingen idé att ta sig ut och gå, med andra ord. Och granatäpplena då? Jodå, riktigt, riktigt bra, styckfrysta och väl mogna. Men de var inte goda frysta. En av förpackningarna hade läckt ut illrött blod i påsen, som hade smetat av sig på lite av varje. Smak: 9/10. Förpackning: 3/10. De hade behövt ligga i en påse, men det är ett icke-problem i sammanhanget. Min favoritfrukt är tillgänglig året om!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/11/provsmakning/

5 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Goddigoddi! Jag ska genast se om vår lokala Ica-butik kanske har dessa godingar.
  Ha en fin lantlig helg och en kram till dig!

  1. De verkar tillhöra standardsortimentet – lycka! Stor kram till dig också, och tack!

 2. Det är verkligen en nyttig frukt/kärnor. Bl a för män. Prostatacanser, kom forskarna på 2005, att kärnorna hjälper till att förebygga. Men det var inte det jag skulle säga. Jag har en bekant som har flera granatäppelväxter i sina fönster. Och de blommar så vackert hela året om. Frukterna blir inte så stora, men att du inte testar att sätta några kärnor, så har du godis hela året runt. 🙂

  1. Ja! Proppfull med antioxidanter och annat nyttigt. Och där sa du verkligen något! Mina fingrar är inte ett dugg gröna, men varför inte? Tack för tipset Monica! Kram!

 3. Hej!
  Jag heter Anna och jag var på språkresa i somras och skulle gärna vilja åka igen nästa sommar. Jag är någonting som kallas ”Crew” och samlar poäng för att få en gratis språkresa, och undrar om du skulle vilja beställa en katalog utav mig, det är gratis och du binder dig inte till någonting utan du får bara hem en katalog, om du sedan bestämmer dig för att åka iväg så får du jätte gärna säga att du värvades utav mig 🙂 Här kan du beställa en katalog: https://my.ef.com/Anna.Pettersson tack på förhand 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: