Rapsgris

10 liter Omega såsbas,  vad nu det är, går att köpa på Martin Olsson storcash. Jag läste innehållsförteckningen, och insåg att den enbart består av fett och lite tillsatser. Mest rapsolja. Öh, såsbas? Vad fasen har man den till, och vad är det för fel på att använda vanlig rapsolja om det är fettet man vill åt? Vilka såser gör man av det här egentligen? Vill kräkas lite bara av tanken på hur någon gör en fin hemlagad bearnaise eller nåt, med sånt här. Ugh.

Omega såsbas. Är det sånt de ger till rapsgris?

Och apropå det där med rapsolja, har ni sett reklamen för Scans nyhet rapsgris? De har tillsatt rapsolja i grisarnas foder, och påstår att köttet blir saftigare. Som de flesta tillagar griskött, genomstekt, blir det oftast stenhårt i alla fall.  Ja, det ska vara rosa i mitten och det är det vid 69 grader. Helt ofarligt också, för allt svenskt griskött är salmonellafritt och testat för trikiner. Man blir inte sjuk.

Hur som helst, grisar käkar inte särskilt mycket fett, men de flesta blir nog utfodrade med vanlig raps ändå. Tanken med konceptet rapsgris är väl en söt rosa gris på en gul äng, men i verkligheten är det precis likadant som vanligt, en trång box, men med fetare mat. Blä. Det kanske är såsbas de blandar i grisarnas foder?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/11/rapsgris/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petternovember 8, 2012 kl. 23:04
  • Svara

  Hahaha… Älskar sådan här produkter och undrar alltid hur de kommer på namnen. Den enda sås jag vet att man har olja som bas i är den där såsen det inte går att stava till. Bärnääääsås. Klart att jag även använder lite olja till min hemgjorda hovmästarsås men 10 liter??

  Martin Olsson storcash låter ju hur coolt som helst. Är det ett ställe där man köper gigantiska förpackingar med käk?

  1. Ja, det ska väl vara så enkelt som möjligt kanske? Lite a la Blåvitt? 🙂
   Martin Olsson är en gigantisk affär som säljer till framför allt restauranger och storkök – det mesta är gigantiskt. Såg en 16-kilos ost, och en biff på 15 kilo också. 😀 Självklart 10 liter bea till.

  • Petternovember 9, 2012 kl. 19:46
  • Svara

  Misstänkte att det var lite åt grossisthållet. En 16-kilos ost hyvlar man inte ner i första taget. 😀

  1. Njae, den hinner nog bli torr i kanterna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.