Tesilar

Jag köpte tesilar, en till mig och en till älskaren R, när vi var ute och spatserade för ett tag sedan. Han är ingen stordrickare av te, men tar gärna en kopp om jag ändå ska göra. Jag fortsatte på temat badankor (har ju även is-ankor), och valde alltså ankan till höger. Den flyter omkring ganska bra, men har en tendens att välta om man viftar för mycket med muggen. Söt är den i alla fall. När det har dragit klart lyfter man den i huvudet, och placerar den i den blå hållaren för att rinna av.

Söta tesilar. Rolig tesil som ser ut som en badanka, och en som ser ut som en robot. Från Lagerhaus.

R fick roboten, den var mer i hans stil. Armarna hakas fast i muggen (passar på de flesta storlekar), och sen sätter man den på brickan för avrinning. Perfekta små saker, hatar vanliga tesilar som man ändå måste ha en assiett till, och som är fula och halvsvåra att fylla. Och du, det stavas te. Inte the, inte té och inte tea. Jag älskar min lilla anka, man blir lite gladare när man ser att den guppar omkring! Rekommenderas varmt för tedrickare.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/11/tesilar/

2 kommentarer

    • christinanovember 9, 2012 kl. 19:43
    • Svara

    Hur nu denna eminenta dryck stavas så är den ett måste mellan varven. Jag köpte för ett tag sedan exakt en likadan robot till min son – han som fortsätter att vara så tråkig att han använder vanliga simpla ”te”-påsar!
    Fast det gör jag själv också just nu. Har hittat en ny favorit och det är rooibos, som jag har druckit förut men inte varit så förtjust i, men tillsätter man en liten skvätt mjölk – då blir det en hit!

    1. Ja, det gillar jag också, men föredrar mitt utan mjölk! Roboten är superhäftig, men jag är mer anka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.