Torr hud när det är kallt

Jag får så jäkla torr hud när det börjar bli kallt ute. Ibland till och med någon sorts eksem. Smörjer ordentligt morgon och kväll, men ibland känns det som om det inte räcker. På somrarna är det inte alls ett problem, vilket är konstigt, eftersom jag är ute i solen mycket. Antar att Ehlers-Danlos syndrom spelar in i det där också, eftersom vi har mycket mindre kollagen. Huden blir ju skör, och läker inte. Har använt de här produkterna i serien L300 från Apoteket ett tag, de är för torr hud och helt klart i min prisklass.

L300 dagkräm och nattkräm från Apoteket

Det enda jag inte gillar är att nattkrämen kommer i en burk, i stället för en tub. Inte särskilt förtjust i att stoppa ner fingrarna i en burk varenda dag, men jag har inte hittat något bättre alternativ ännu. Och de luktar gott, inte för starkt. Använde en annan av Apotekets varianter förut, Vichy, men den är inte lika fet och funkar bara sommartid för mig. Plånboken gillar den inte särskilt mycket heller. Vilken sort använder du?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/11/torr-hud-nar-det-ar-kallt/

18 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Åååh, jag har också sådana besvär. Har en klassisk t-zon som blir fet på sommaren och torr på vintern.
  För 2 år sedan började jag använda Exuviance. Det är produkter som passar min hud men inte min plånbok! Tidigare använde jag också apotekets men de har faktiskt massor med ”grejer” som torkar ut huden ännu mera. Man får se det som en investering och sedan jag började använda antiage serien samt serum så har faktiskt min hud fått en bättre lyster och spänst. En julklapp till dig kanske? 😀

  1. Man kan ju hoppas! Det borde inte vara så svårt att hitta något som funkar, tycker man, men det är ju skitsvårt! Och det som funkar passar sällan plånboken. Suck…! Tack för tipset, ska kika på det!

   1. Det var så lite så. Prata med någon hudterapeut som jobbar med deras produkter.
    På skincity.se kan man göra en hudanalys. Ej hundraprocentig men den ger dig en fingervisning om vilka av deras produkter/serier du bör använda.
    Sedan så har de prova på/resekit för 199 kr. Det räcker i 3 veckor och under den tiden bör du se om det passar just din hud. 😀

    1. Kollade runt, men i min värld är det inte värt de där pengarna! Inte så länge inkomsten är fyrsiffrig före skatt… 🙂 Jag passade på att fråga en hudterapeut för ett tag sedan, men hon hade ingen aning om vad man bör använda om man har EDS – som ändå är en bindvävssjukdom och alltid påverkar huden. Njae, jag håller mig till Apotekets budgetvarianter tillsvidare!

 2. Använder ingen alls. Har funderat mycket på det här med hudkrämer. Varför använder kvinnor en uppsjö av krämer medan män sällan anväder det? Har vi olika hud eller vad handlar det om?
  Är det verkligen skillnad på dagkräm och nattkräm och i så fall varför?

  1. För mig är det nog så att smink och saker att ta bort smink med torkar ut huden massor. På somrarna använder jag knappt, eller oftast inget, så då går det åt mindre kräm också.
   Ja, det är faktiskt skillnad, nattkräm är mycket fetare. Fast den funkar ju att ha på dagen också, om man har torr hud. Om man har smink ovanpå så kan det se lite flottigt ut, kanske. Vilka problem…

  2. Min man ”groomar” 😉
   Skillnaden mellan dag och nattkräm är att nattkrämen är mer ”aktiv”.
   Skulle det vara bs, ja då är jag lurad. Fast det kan jag inte vara om jag ser skillnad på huden? 🙂

   1. Dagkrämer brukar ju ha SPF och såna bra grejer också, det glömde jag tillägga! Hehe, älskaren R köpte en tub av den billigaste body lotion han kunde hitta på apotektet, den använder han överallt när det behövs – men helst inte, fastän han borde.

   2. Hej på dej. Hihihi…
    Tror faktiskt det är ganska mycket skojeri med alla dessa krämer. Kollar man på innehållsförteckningen kan det vara ganska skrämmande. Ibland väldigt många typer av alkoholer med mera. Trodde det var fett det handlade om. Vanlig matolja kanske är lika bra. ????? Vem vet? det hittas på en hel del bara för att få sälja.

    1. Olivolja är toppen, men bara hemma, annars ser man ut som ett oljefat. Solskyddsfaktor (bra när man sitter framför en dator) och antiinflammatoriska saker får man däremot försöka hitta en kräm för!

   • Maria on november 22, 2012 at 16:21
   • Svara

   Kvinnor och män har faktiskt olika hud. Mäns hud är tjockare och ofta fetare än kvinnors hud, vilket gör att de kan behöva andra produkter. Män borde använda hudkrämer i mycket större utsträckning än de gör idag, även om många män har insett att de både ser snyggare ut och känner sig bekvämare när de använder ansikts- och kroppskrämer. Även män behöver ge sin hud lite hjälp mot torr luft, föroreningar och för att hjälpa huden att balansera sig. Har du väl börjat vill du inte sluta, du märker hur mycket skönare huden blir och hur mycket bättre du mår.

   1. Där ser man! Tack!

 3. Jag får ofta eksem på händerna när det är kallt och då har jag använt en kortisonsalva som heter Locoid (receptbelagd). Nu påstod doktorn att den inte tillverkas längre och skrev i stället ut emovat. LÖGN! Locoid finns visst!
  Hur som helst, dessa krämer ska man nog inte ha i ansiktet…

  1. Det får jag också. Ibland får jag på ena kinden, inte snyggt. Har en annan salva till det, du har helt rätt – handkrämen är nog betydligt starkare!

  • Maria on november 22, 2012 at 16:16
  • Svara

  L300s ingredienser består till stor del av sådant som finns naturligt i huden bland annat karbamid, mjölksyra, betain och vatten. Ingredienserna är utvalda för att de stödjer och stimulerar hudens egna processer, dvs hjälper huden att bli bättre på både lång och kort sikt. Alla L300-produkter är dermatologiskt testade för att vara snälla mot huden och samtidigt ge maximal effekt. På L300s hemsida hittar du en ordlista som förklarar vad olika ingredienser är. https://l300.se/vara-produkter/ingredienser/ordlista

  1. Jag är väldigt nöjd med den!

 4. Hej, rekommenderar varmt 100 % naturlig hudvård med stor mängd ekologiska ingredienser. Besök gärna http://www.bodybazar.com – de erbjuder väldigt spännande produkter som jag är mycket nöjd med. Tex. är kallpressad arganolja och oraffinierad sheasmör räddaren i nöden under alla vindrar 😀

  1. Fast där tar det stopp. Arganträdet är hotat och står på värdsarvslistan. Dessutom finns oljan att köpa i mataffärer för en 80 spänn för samma mängd. Och havssalt för 249 spänn?! Naej tack, gärna naturligt, men inte lurendrejeri.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: