Akrylfärg: Katt

Jag målade nästan bara djur när jag var liten också. Min undulat, leoparder, fåglar i mängd, och så självklart katter. Många, i olika omgivningar. En som satt i en hink och bara svansen stack upp. Den här är också ifrån tiden på lekis, när jag var 6 år. Jag tror att det var en siames jag ville måla av, för en av grannarna hade en. Stora öron och blå ögon, som blänker i ljuset.

En katt jag målade i akrylfärg när jag var 6 år

Inte helt olik den grå luddskalle jag har i dag, men mustaschen och tassarna är inverterade. Kommer ihåg att man stod vid ett staffli och målade, med en alldeles för bred pensel (ja, det fanns bara en), och att det var svårt att nå ända upp för papperet var stort, kanske 50×70 centimeter. Jag undrar lite vad den där mörkröda saken till höger om katten är, för någon blomma ser det ju inte ut som…

Jag var helt klart bättre på små saker, att skriva och rita med en liten penna var hur enkelt som helst, men en sån här stor grej med massor av färg på penseln var klurigt. I morgon får ni se en teckning jag gjorde i blyerts ungefär samtidigt, med instruktioner antecknade på. Jag är nog fortfarande bättre på små pilliga saker förresten, än jätteprojekt.

Vill du se de andra sakerna jag har målat (i vuxen ålder) så klickar du här.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/12/akrylfarg-katt/

2 kommentarer

    • Farsan on december 17, 2012 at 17:01
    • Svara

    Det ser väl alla att det är en liten kräfta på en pinne.

    1. Aha! Som en klubba, liksom? Smart.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: