Dålig planering på Färdtjänst

Fy fasen vad trött jag är. Redan efter lunch ville jag egentligen bara gå och lägga mig, för jag sov dåligt och hade dessutom hjälpt till med att städa badrummet. Men vi skulle på litet glöggkalas, så det var bara att klä på sig och åka iväg. Nästan, i alla fall. Färdtjänst var en dryg halvtimme sen igen, fast utan någon egentlig anledning den här gången.

De kunde inte skylla på snö, kaos med SLs trafik, chaufförer som inte hittar eller senila tanter, det var bara dålig planering från deras sida. Igen. De hade inga bilar i området, sa de och ursäktade så mycket. Nä, men jag beställde min resa i morse, så det var väl ingen överraskning? De prioriterar självklart andra körningar, för de får inte lika mycket betalt för färdtjänstresor.

Dessutom var det en jävligt dålig samåkning igen. Från Bagis till Liljeholmen, men först skulle vi in till stan – Skeppsholmen! Vad fan?! Det blev en omväg på ytterligare drygt trekvart. Resan tar max 20 minuter i rusningstrafik annars, och mindre på en söndag. Bokade så att jag skulle bli hämtad 40 minuter innan vi skulle vara där, och kom ändå trekvart för sent. Tack så jävla mycket.

Det gick inte heller att få bli avsläppt vid Globen, när vi passerade den ett par minuter efter vi blivit hämtade. Då hade vi ju kunnat ta tvärbanan därifrån och varit framme på några få minuter. Men det var tydligen omöjligt, så det var bara att sitta och lida i ryckig körning trekvart extra. Hur svårt kan det vara att släppa av mig tidigare, om jag inte vill genomlida en resa till stan och tillbaka ut, innan min resa börjar?

När vi väl kom fram var det hur trevligt som helst. Vännerna som stod för kalaset hade gjort egen glögg, och den var sjukt stark! Receptet innehöll, förutom tinktur och en flaska argentinskt rödtjut, även en hel flaska vodka. Jag tog en liten kopp, älskaren R tog tre, och en whisky på det. Det var i alla fall trevligt, och jag piggnade verkligen till. Tyvärr blev det en ganska kort träff  eftersom vi var sena, och lite stressigt på slutet, eftersom man inte vet om det kommer någon bil eller inte.

Sen var det bara att åka hem och laga mat, medan R lallade runt med dammsugaren en stund till. Han fnittrade lite, och verkade ha det ganska bra, men nu börjar han krokna lite. Glöggen har väl gått ur nu, kanske. Det blev en bra eftermiddag, när vi väl kom fram i alla fall!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/12/dalig-planering-pa-fardtjanst/

4 kommentarer

1 ping

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Tatiana on december 9, 2012 at 19:35
  • Svara

  Min älskade lilla mormor gjorde så stark glögg att vi alla blev prutfulla.Vid förfrågan så svarade lilla Mormor-Äsch jag hade i en kvarting vodka 🙂

  1. Hahaha 😀

  • Åsa on december 10, 2012 at 08:05
  • Svara

  Åker också ofta färdtjänsten och man blir galen på chaufförernas nonchalans i att inte ringa i tid när dom är sena (det ÄR chaufförens ansvar ATT göra, det informeras dom ofta om av företaget dom jobbar för).
  Själv brukar jag beställa en egen körning för att inte riskera samåkningsböket, även fast det då kostar mig halva taxameterpriset. Men ibland är det värt det!

  Tror också man har rätten att avbryta en resa när man vill, chauffören kan ju inte tvinga dig att sitta kvar i bilen om du som kund väljer att bryta resan tidigare!? Kvarhållande mot annans vilja – är inte det brottsligt tom?
  Vad säger dom på kundtjänst, har du ringt och frågat? (kan ju vara bra att veta till annan gång). 🙂

  1. Ja, vad är det för vits med att ringa när man redan har stått ute och väntat i 20 minuter, liksom!? Gaaah!! Har oftast ingenting emot samåkning, men någon måtta får det ju vara!

   Jag frågade chauffören om vi kunde få kliva ur, och han sa att det inte gick. Hela resan skulle avbokas då, även för tanten vi samåkte med, och det var tydligen helt omöjligt, för åhh vilka problem han skulle få, och inte få betalt heller!

   Det var för sent att ringa kundtjänst när jag kom hem, men jag har skrivit ett mail och ifrågasatt situationen och körningen. Både att de prioriterar ”normala” kunder som betalar sig bättre, och varför man inte får hoppa av när det är galna samåkningar. Svar kommer förhoppningsvis!

 1. […] och göra klart sådant som är svårt när telefonen ringer. Om det inte var en sån där galen samåkning, det vill säga. Själva resan tar en halvtimme i rusningstrafik, inte mer. Hur som helst, bilen […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: