En till första dag

Haha, första dagen på gamla jobbet gick ju sådär till att börja med. Beställde självklart en taxi i extra god tid, men den var 46 minuter sen. De hade ändå den goda smaken att meddela om det, eftersom det var en färdtjänstresa. Så det var bara att vänta, och komma för sent första dagen. Jag hatar när det blir så där och jag inte kan påverka det. Hade den kommit i tid och det varit en vanlig dag hade jag varit framme med 30-40 minuters marginal.

Påfarten till Nynäsvägen var dessutom blockerad av två lastbilar som fastnat, så det gick inte att åka där. Alltså: småvägar som alla andra också försökte åka på, tvärstopp och kaos. Totalt tog resan, om jag räknar från när den var bokad och jag stod och väntade, drygt en och en halv timme. Nåja, de var förvarnade, och jag var nog inte ensam om problemen.

Lastbil. Lite sen på min första dag.

När jag väl kom fram var allt som vanligt, och det var roligt att träffa alla gamla kollegor igen! Lite nyheter, som alltid när man inte har varit där på några månader, men jag körde igång direkt, och det blev en hel del babbel. Tempot är högt så här innan jul, och det kommer att bli mer och mer framöver. Det är bra, tiden går fort och jag är distraherad från smärta och annat jobbigt medan jag är där. Var inte så överjävligt trött när jag kom hem, och jag känner mig hoppfull.

Det var hur lugnt som helst i trafiken på väg hem, förutom att det är helt oplogat i min förort fortfarande. Kul med snövallar upp till knäna… Förhoppningsvis blir det ytterligare lite bättre i morgon bitti, men jag vågar inte hoppas och tänker åka extra tidigt då också. Ergo: Inte vara uppe länge! Har fortfarande inte hört något från Arbetsförmedlingen förresten, så jag vet ingenting ännu. Inte alls bra.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/12/en-till-forsta-dag/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.