Exotisk kväll

Det blev en riktigt exotisk kväll i går, jajamensan. Tortillas. Nån nymodighet från Sydamerika, fick jag höra, och det var ju gott, till skillnad från kåldolmar, köttbullar och annan helsvensk* mat.Någon smart jävel som kom på att man kunde blanda spiskummin med lite grillkrydda och chilipulver, påstå att det smakar som i Mexico, och sälja dyrt i små papperspåsar. Helt fantastiskt, nästan så att man inte tror att det är sant.

Tacos, tortillabröd, köttfärs och tillbehör

Hur många barnfamiljer äter inte tacos på fredag- eller lördagkvällar nu för tiden? Och hur många tror att det är nyttigt bara för att det är grönsaker med i bilden?  Ja, skit samma – vi ska ha en oerhört exotisk kväll. Det kan vara väldigt gott ibland, som i går kväll. Ingen julmat, än så länge. Det blir nog inte någon förrän på juldagen faktiskt, för i morgon har vi anti-jul.

I dag ska vi åka och hälsa på min farmor. Det blir lite mat och lite fika, men ingenting överdrivet juligt. Mina föräldrar ska dit, och syrran och systerdotter också, så det blir hela gänget. I dag är förmodligen en typiskt skitdålig dag att beställa en taxi, så jag tror vi försöker oss på tunnelbanan i stället. Hon bor på Söder, så det är ju rätt sida om stan i alla fall. Sen får vi se om vi tar en svängom, eller åker direkt hem.

* Nej, jag är inte så dum som det låter.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/12/exotisk-kvall/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.