Film och skräck

Jag är inte så värst förtjust i skräckfilm. Antingen är de bara töntiga, eller så klarar jag inte av att titta på dem – för det finns sällan något mellanting. Jag hatar överraskningsmoment där någon hoppar fram bakom ett hörn och skräms, och jag verkligen avskyr äckliga tortyrscener. Film med folk som får tänder eller naglar utdragna, eller på annat sätt åsamkas ångest och smärta, får mig att vrida på mig och titta åt ett annat håll.

Film, popcorn, läsk och 3D-glasögon. Skräck

Bästa M berättade om en skräckfilm han såg någon gång, där de av någon anledning höll på att flå en människa. Han kände hur han började bli lite yr och höll på att svimma, så han var tvungen att ta en paus. Jag hade absolut inte klarat av något sånt heller, haha! Nä, skräckfilm hoppar jag över. Gillar smarta filmer, thrillers och drama, men helst inga komedier. Ett skämt blir aldrig lika kul på film, som när det kläcks naturligt.

Film kan vara roligt av andra anledningar, som till exempel filmen jag såg senast – ”Red” med bland annat Bruce Willis, Morgan Freeman, Helen Mirren och John Malkovich. Väldigt skruvad (som det mesta med Malkovich, har svårt att se honom som något annat än skruvad) och överdriven, och bra underhållning. Men jag pallar oftast inte att sitta och kolla på en hel film i ett sträck, jag blir ofokuserad och sitter och tänker på annat i stället. Det gör ont, och jag har inget att sysselsätta mig med samtidigt. Nästa film på G är ”Lawless”, som handlar om bröderna Bondurant, ett gäng bootleggers, under förbudstiden i USA. Vad ser du helst på?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/12/film-och-skrack/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.