Författardrömmar

Många drömmer om att skriva en egen bok, jag har nog haft några sådana tankar också till och från. Man har idéer som ploppar upp i huvudet ibland kring karaktärer, händelser, eller kanske en riktigt bra konversation. Skriver man inte ner sådana saker, så finns det en risk att de försvinner. Idéerna förblir just lösryckta och enstaka händelser, utan röd tråd eller sammanhang.

Att gå på skrivarkurs är ju väldigt populärt, för vem som helst kan faktiskt inte skriva en bok. Alla kan inte beskriva ett skeende med ord, eller i alla fall inte använda ord som gör att det blir intressant eller vackert. Och alla har inte en målsättning med sitt skrivande, de vet inte hur de ska börja eller var de ska hitta inspiration.

Det finns en ny bok som heter ”Min Roman – En steg för steg guide till att skriva en roman”, som hjälper till med allt detta. Det är en bok som man själv fyller i, och den innehåller allt från brainstorming, skriv- och inspirationsövningar, till hur man bygger upp karaktärer och bokens grundstomme. Det är väldigt enkla, men oerhört effektiva övningar som alla klarar av, och de är verkligen till stor hjälp om man vill försöka sig på att få ut sin idé i bokform. Eller om man bara vill bli bättre på att skriva, släppa på spärrar som håller tillbaka orden, och kanske inte har tid eller råd att gå en skrivarkurs.

Min roman - en steg för steg guide till att skriva en roman

Kurser brukar vara ganska dyra, men den här boken (som kommer från Nicotext) kostar bara 149:- och finns att köpa i de flesta bokaffärer, både fysiska och på nätet. Jag har läst den, och fick både tankeställare och idéer för mitt eget skrivande – trots att jag ”bara” skriver en blogg! Den är lätt att bära med sig, för de där ögonblicken när inspirationen slår ner, och den är väldigt enkel och tydlig. Kanske en sen julklapp till de som drömmer om att lära sig skriva bättre?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/12/forfattardrommar/

5 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Minidecember 23, 2012 kl. 16:02
  • Svara

  Kika gärna in på min blogg! 🙂
  Big kisses from Mini.

  • Petterdecember 23, 2012 kl. 16:22
  • Svara

  Författardrömmar när vi alla. Har själv funderat på det där till och från och ahr säkert 10 olika projekt i skallen. Allt från noveller till faktaböcker och trivialkunskap.
  Har läst en del litteratur om att skriva och hur man går tillväga. Många bra råd men man måste nog bestämma sig för en modell annars blir det inget gjort.

  Hmmmm. Kanske något att ta tagi under kommande helger. Ska vi tävla och se vem som skriver färdigt först? 😀

  1. Haha! En tävling är ju ett bra incitament, men det låter som om du har kommit betydligt längre än jag i tanken! Jag avböjer, men ser fram emot att läsa resultatet!

    • Petterdecember 23, 2012 kl. 16:41
    • Svara

    Kanske det. Skriver ju redan lite i jobbet och borde kanske ta tag i de där informativa skrifter som är påbörjade. Har faktiskt redan startat en del projekt. Det svåra är att avsluta. Hör av mig när jag närmar mig målet. Blir troligen runt 2020 eller så. Hahaha…

    1. Haha! 😀 Sant, det är väldigt lätt att börja. Det känns som att det borde bli roligare ju längre man kommer, men det kanske är fel?

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.