Incitament

Jag hatar morgnar. Jag hatar att antingen gå upp i ottan för att komma i form lagom tills det är dags att åka, eller att gå upp i normal tid och vara i så dålig form att det är ett under att jag kommer fram. Jag hatar att aldrig veta om Färdtjänst kommer i tid – eller inte alls. Eller om jag kanske måste åka till Värmdö och tillbaka först. Inget jag kan påverka, liksom.

När jag väl är på plats är det lugnt, då har jag saker att sysselsätta mig med, och så får jag lön. Det är ett starkt incitament. Smärta eller pengar, det funkar på i stort sett alla, när det gäller att få folk att antingen göra något eller berätta något. Jag drivs självklart alltid av det ena, men de flesta har pengar som grundincitament, och då ser världen lite annorlunda ut. Jag saknar den världen, mycket.

En säck pengar

I dag är det i alla fall ingen skola, så jag slipper stressa direkt från jobbet och dit. Jag ska luncha med Sara, som fyller år i dag, och så kanske vi hittar på något mer sen. Vi får se hur det känns. Och sen åker jag direkt hem och sover en stund. Jag ser ut som en panda.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/12/incitament/

2 kommentarer

  • Petterdecember 11, 2012 kl. 11:04
  • Svara

  Incitament. Minns den där reklamen för 15 år sedan då ordet blev känt för pöbeln men ändå helt missuppfattat.

  Hade en jobbkollega som en gång sa att vi skulle få en reprimand om vi fortsatte jobba lika bra som vi gjorde. 😀 han försökt svänga sig med fina ord. Hahaha….

  Morgnar är perfekt om man kan få ligga kvar i sängen för att sedan förflytta sig till soffan och fortsätta ligga på rygg. Det gillar jag men tidiga, kalla och mörka morgnar är en dyster verklighet även här.
  Pengara är då ett incitament att lyfta på den lilla röv jag har och traska iväg till kneget.

  Snart dags för fika. Inget jobb idag och ingen lön. Incitamentet blir fika för det är kul.

  1. Haha, det blir lustigt när orden används helt fel! Det är ju inget fel med att använda enklare synonymer, bara andemeningen går fram…

   Fika är också ett bra incitament. Ska ge mig ut på stan i eftermiddag också av den anledningen!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.