Kaoset i klassen fortsätter

Oj, vilken kort natt det har varit. Är redan framme i skolan, så jag har faktiskt redan varit uppe i drygt två timmar. Det verkar alltså som om jag överlevde glöggen i går kväll, men det måste ha varit med nöd och näppe. Nu ska ni få höra något, förresten. Det gäller den ständiga följetongen om kursen jag är anvisad att gå genom Arbetsförmedlingen, och det fullständiga kaos som har varit i min klass. Vi började för 8 veckor sedan, och har sedan dess haft 4 lärare i den gruppen.

Någon gång förra veckan hade de andra lärarna ett möte med honom, för de hade uppfattat honom som konstig och obekväm. Han var helt ny på stället, och började med att skryta om hur bra lärare han var, och att han hade 2 masters när vi fick honom. Det var för övrigt han som sa åt mig att det är bra att upprepa saker jag har kunnat i nästan 10 år för att lära mig dem, och att det var dåligt att jag låg före resten av gruppen. Han vägrade ge mig andra uppgifter. Ingen individuell anpassning, så jag anpassade mig genom att packa ihop och gå därifrån.

I fredags sa han till klassen att de använde honom som slagträ, men jag tror att han menade slagpåse, och antagligen att vi hade klagat bakom ryggen på honom. Fast jag har bett honom flera gånger om saker att göra och inte fått det, och jag måste ju se efter mig själv först. Klart att jag ber någon annan om hjälp då. Han undervisade aldrig, utan lät oss läsa i faktaboken och fylla i övningar på egen hand. Övningar vi gjort med de föregående 3 lärarna också. Hur som helst, han bad klassen att öppet rösta om de ville ha honom tillbaka, och några vågade säga ifrån att de inte ville det. Så vad gjorde han?

Jo, han gick därifrån och sa att han inte tänkte komma tillbaka, för att klassen var de värsta elever han haft på 12 år. Jag var inte där, eftersom jag fick hoppa in i en grupp som började ett halvår innan min klass, men jag önskar verkligen att jag hade varit det. Vilken idiot till lärare uttalar sig så där? Han har inte lyft ett finger för att lära oss något, och uttrycker att det är jobbigt när vi ber om hjälp. Han har inte gått igenom något, inte diskuterat något, inte gjort några uppgifter, ingenting. Jag hade rutit till, minsann.

Alla i klassen tycker att kursen är skit, och jag kan bara hålla med. Jag kan lära det jag saknar på egen hand, men bara om jag vet vad jag måste lära mig. Det behöver jag inte gå en kurs i 9 månader för! Men så är det inte för alla, det är många som är i behov av mycket hjälp och handledning hela vägen. Folk vill hoppa av, och de ansvariga på Arbetsförmedlingen säger att vi tyvärr är offer för offentlig upphandling. Men tack så mycket.

För oss som dessutom har funktionsnedsättningar (så gott som alla) tar en halvdag i skolan upp all vår energi, så livet är liksom pausat tills vidare. Jag skulle inte tro att någon av oss kommer att fullfölja den här kursen eller jobba med vad vi har lärt oss senare, och med tanke på mängden klagomål som har kommit in till Arbetsförmedlingen redan (från föregående grupper också) så är det konstigt att de låter oss plågas. Jag förstår verkligen att folk inte vill betala skatt.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/12/kaoset-i-klassen-fortsatter/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: