Ketchupeffekten

Alla vet väl vad ketchupeffekten är? Eller har dagens ungar inte en aning om hur det var förr, innan ketchupen paketerades i klämbara flaskor? Förr fick man liksom skaka ut den, och hade man tur kom det bara lite. Men oftast, eller ja, så gott som jämt, kom det inget alls. Då skakade man lite till, och lite till. Det kom fortfarande inget, så man fortsatte skaka. Sen kom allt. Och allt hamnade på samma ställe också, så om man ville ha det på till exempel en varmkorv, fick man liksom bre ut det.

De flesta saker där det antingen är allt eller inget som gäller, kan liknas vid ketchupeffekten. Älskaren R råkade ut för den härom morgonen vid frukostbordet, med en burk russin. Det är säkert 200 gram russin i den här skålen, hahaha!

En skål yoghurt med russin

Jag tog några från den där högen till min yoghurtskål, men det blev så många att det bara blev äckligt. Förstår inte hur han lyckades trycka i sig allt det där, haha! Annars var det nog ganska länge sedan jag själv råkade ut för en ketchupeffekt-olycka, kan inte direkt komma på någon. Har det hänt dig?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/12/ketchupeffekten/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.