Less på Färdtjänst

Återigen i morse var jag aptrött. Bilen var bokad 07.50, och jag gick ner och väntade 07.45, som man ska. 08.10 hade den ännu inte kommit, och ingen hade hört av sig. Igen. Ringde resegarantin, och de kollade med taxibolaget vad som hade hänt. Jo, inga bilar i området, igen, och den skulle komma om 10-15 minuter. Tack så mycket. Konstigt nog är det alltid samma taxibolag när det är förseningar, ett av de tre som kör Färdtjänst här. De byter inte till något annat bolag när det blir så här, utan de efterlyser nya bilar hos samma – det billigaste.

Jag är så jävla less på att aldrig veta om och när jag kommer fram. Hade bilen kommit någon gång mellan 07.50 och 08.10 hade jag ändå haft gott om tid på mig att starta upp datorn, hänga av mig, hämta kaffe, gå på toa och göra klart sådant som är svårt när telefonen ringer. Om det inte var en sån där galen samåkning, det vill säga. Själva resan tar en halvtimme i rusningstrafik, inte mer. Hur som helst, bilen kom inte efter 10-15 minuter, den kom efter ytterligare 28 minuter. 48 minuter sen sammanlagt, utan anledning annat än att de inte hade bilar.

Bil

Men det har de ju, det är bara att det är dålig planering, och fullt betalande kunder kommer först hos det bolaget. När jag åker till och från skolan är det alltid samma bolag som det som alltid strular i Färdtjänst-sammanhang, men då har de aldrig någonsin varit sena. Och då har jag ändå åkt varje dag under flera månader med dem när jag arbetstränade och praktiserade också, utan problem. Och eftersom jag bokade resan i går, så har de ju god tid på sig att planera. Inga störningar i trafiken var det heller, och på fredagsmorgnar är det oerhört lite trafik jämfört med resten av veckan.

Nej, fy fasen vad irriterande det är. Har skrivit tillbaka till damen på kundtjänst som gav mig det intetsägande svaret häromdagen. Hon gav mig svar på helt andra saker än de jag frågade om, och verkade inte ens ha läst vad jag skrev. Hon bara rabblade upp reglerna, vilka jag är fullt medveten om – det hade inte med det jag skrev om att göra. Varför ens ha en webbsida där man kan framföra sina klagomål, om man inte bemöter dem vettigt?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/12/less-pa-fardtjanst/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.