Livsfarlig vinter

Nej, jag har inte gått ut i dag. Kikade ut på balkongen, och visst är det väldigt fint ute, men alldeles för kallt och halt! Läste att det varit ett ordentligt snökaos uppe i Västerbotten, med mängder av bilar som kört fast på E4 och nästen en meter snö på sina håll. Så illa är det självklart inte här, men jag skulle flytta därifrån om jag bodde där och hade så här ont. Det skulle ju inte funka. Det var köldrekord för säsongen i Lappland också, -33,5 grader. Självklart passar tidningarna på att skriva sponsrade annonser om resor till solen.

Jag gillar verkligen inte vintern. Folk är sjuka hela tiden, och stannar inte hemma när de borde. Många vet inte hur man ska tvätta händerna heller, och hur viktigt det är. Influensa och vinterkräksjuka älskar torr och kall luft inomhus, och det finns alltid äckliga människor som inte bryr sig det minsta om hygien, eller om smittorisken. Är man infektionskänslig kan det ju vara med risk för livet man ger sig ut i tunnelbanan eller skickar sina barn till skolan.

Tvätta händerna, hand, ren

Är det förresten något som inte är farligt nu för tiden? Det är alltid någon som försöker undslippa saker man bör göra (om man har lite sunt förnuft), och ursäktar det med att det är farligt. Ja, skit samma. I dag orkar jag inte bry mig om något särskilt. Jag lär ju ramla och dö om jag ska hänga upp den där adventsstjärnan i kväll ändå, och den glögg med russin och mandel jag ska dricka innehåller ju både alkohol och kolhydrater. Livsfarligt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/12/livsfarlig-vinter/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.