Målgrupp och mode

Jag har skrivit förut om hur dåligt och tråkigt svenskar klär sig, bland annat här, och jag tänker göra det en gång till. Det är blå jeans och illasittande tröjor och jackor, och det är gympaskor och mysbyxor överallt. Inga färgklickar, inget som fångar blicken, inget som är smickrande för figuren. För det mesta alltså, för nu generaliserar jag såklart. Jag gillar det inte alls. Jag använder nästan aldrig byxor längre, och gör jag det så är det ett par kostymbyxor. Det är oftast väldigt svårt att hitta klassiskt snygga kläder i vanliga affärer som riktar sig till min målgrupp.

Vuxen, men inte tant. Ungdomlig, men inte tonåring. Antingen är det just jeans eller för korta kjolar och skrikiga toppar, eller så är det tantiga koftor som döljer kroppsformen totalt. De klänningar som finns är för det mesta designade för fest, och går jag ju inte på varje dag. Inget för mig, alltså. Det känns ju inte alltid så hippt och glamouröst att gå in i en affär för dammode, men det är ofta där man kan hitta vettiga vardagsklänningar. Helt fel målgrupp, men ändå rätt.

Bonprix klänningar, lila med svart "kofta" och skärp. Vardagsklänningar finns ofta i butiker för fel målgrupp - äldre damer.

Så här års vill man ju inte ha kortärmat eller ärmlöst heller, och det är så himla roligt att bylsa på sig koftor ovanpå sådana jämt heller. Har ändå haft tur på sistone och hittat en del långärmade, och till och med varma klänningar, på ställen där man kanske inte tänker sig att någon som jag handlar. Men jag struntar fullständigt i var saker kommer ifrån, så länge de sitter bra och ser ut som jag vill.

Jag har nog knappt några märkeskläder, tror jag. Kanske något gammalt par jeans, som jag inte ens använder längre. Möjligen på lantstället, om jag måste smutsa ner mig – och hur ofta händer det? Nej, jag tycker inte ens att jeans är skönt, och jag behöver verkligen inte slitstarka byxor. Det finns säkert många som inte kan tänka sig att gå in i en viss affär, bara för att de tror att de inte ska hitta något, men man vet aldrig. Jag har hittat guldkorn på ställen jag aldrig hade trott. Har du?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/12/malgrupp-och-mode/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tatianadecember 14, 2012 kl. 16:23
  • Svara

  Jag har ett par kostymbyxor till fint och ett par jeansleggings som jag rider i .Har bara klänningar och någon kjol. Tycker att jeans är sketatråkigt . Jag hittade fina kläder ( klänningar, koftor och booots ) på Åhlens 🙂

  Trevlig helg på dig raring !

  1. Detsamma, gull!

  • Petterdecember 15, 2012 kl. 22:24
  • Svara

  Hehehe.. Vilken tur att jag då och då är lite annorlunda. 😀 Är inte heller speciellt glad i jeans men sedan det blev mer inne med tajtare jeans i strech gillar jag det mer.

  Det verkar ganska viktigt för folk att köpa kläder där alla andra köper för då är man väl inne? Eller hur? Alla andra har ju de kläderna. Ha!
  Med åldern kommer ju visheten och till skillnad från polare som köper trasig jeans för 1200 pix köper jag mina för 200-300 på Cubus. Jag orkar inte bry mig om märket. Kläderna ska passa mig och inte modets nycker.

  Gillar kostym men använder det alldeles för sällan och busar gärna till den med Converse eller liknande pjux.

  1. Tydligen! Hatar slitna jeans, de kan aldrig vara värda tusen spänn! Skiter också fullständigt i mode och märke, alla passar ju inte i allt ändå.

   Alldeles för få killar använder kostym! Lägg till en hög hatt och ett käppsvärd, så är det en finfin bild, haha!

  • Petterdecember 15, 2012 kl. 22:39
  • Svara

  Käppsvärd har fascinerat mig sedan jag var liten. Det fanns replikor av sådana i Hobbexkatalogen. 😀 Jäkla vad jag diggade dom. Livet var enklare som 10-åring.

  På senare tid har jag velat ha en käpp med en dödskalle i silver som handtag. Tror det kan vara jäkligt läckert till svart kostym. Marilyn Manson hade det i någon video och han såg skitläcker ut.
  Får kolla om det finns någon växelspaksknopp jag kan skruva fast på en pinne. Hehehe….

  1. Hahaha! Såg något liknande i en svindyr butik för herrmode i Mood-gallerian i Stockholm, ska försöka lägga det på minnet om jag ser någon mer prisvärd variant!

   Har en kompis som köpte ett käppsvärd i en antikaffär när han var i England, och han fick skicka hem det i två delar. Han var drygt 35 när han köpte sitt, och hade nog önskat sig ett sedan tioårsåldern också… 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.