Mysiga ledlampor

Ljus, ljus och mer ljus! Jag skrev ju häromdagen om lampor, mysljus och punktbelysning, som verkligen gör en stor skillnad i vilket hem som helst. Men en del sorters ljus är ju inte särskilt inbjudande och trevligt, för vem vill egentligen ha kallt, nästan blått ljus i sin myshörna? En del lågenergilampor är inte så roliga, och det alternativ som är absolut bäst för miljön, ledlampor, har inte heller varit särskilt mysiga.

Men det har ändrats, och är inte alls som det var när ledlamporna kom för några år sedan. Även om det fortfarande finns ledlampor med samma kalla sken, så har det kommit riktigt bra nyheter i form av spotlights, taklampor, väggbelysning samt bords- och badrumsbelysning, som har ett behagligt varmvitt sken. Ur miljösynpunkt så är det ju det allra bästa alternativet, och det är viktigt när man har många lampor. De är energisnåla och har väldigt lång livslängd, och trots att de fortfarande kostar lite mer än vanliga lampor så sparar man pengar på ett sådant köp i långa loppet – både vad gäller elkostnad och livslängd.

Ledlampor håller nämligen väldigt länge, de brinner runt 50.000 timmar. Ja, det går inte att föreställa sig hur länge det är, men om man har en lampa tänd i 10 timmar om dagen blir det ungefär 13 år. Jag kan absolut tänka mig att handla lampor och armaturer på nätet, för det finns ofta ett mycket större och roligare utbud än i de vanliga affärerna. En del stora kedjor kräver ju till och med att man använder specialgrejer som bara går att köpa hos dem, och det är ju helt förkastligt. På Ljustema.se har de riktigt många snygga, och prisvärda lampor, som man kan kombinera med ledlampor med varmt sken. Helt fantastiskt, och rekommenderas varmt!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/12/mysiga-ledlampor/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.