Oberörd av julen

Jag känner mig så härligt oberörd av julen i år. Orkar inte med allt pynt, pyssel, pepp, bakande och matlagning. Tänker inte tillreda en endaste julig maträtt själv, jag får säkert nog av julmat ändå. Vet inte ens hur julen ska firas i år, och bryr mig inte nämnvärt heller. Om jag hade haft råd hade det varit skönt att åka långt bort, men det går väl knappt att slippa jul i någon form om man inte åker skitlångt bort ändå.

Det är lite konstigt att stå vid sidan och lyssna på folk med tindrande ögon som inte kan prata om något annat än tomtar och skinkor. Maten är inte viktig för mig, jag skulle lika gärna kunna käka gurkstavar och falukorv. Jag tycker nästan att den enorma mathetsen är lite vidrig. Man måste inte ha allt på julbordet, det går ändå inte åt. Och hur många är det inte som klagar över att de är trötta på julmat redan en vecka innan jul? Jag tycker att det här ser betydligt godare ut än julmat.

Mat, en tallrik med gurka, tomat, fetaost, skinka och oliver. God mat är lycka, är jag ensam ska det vara enkelt. Oberörd av julen.

Det jag ser fram emot är ledigheten. Min första riktiga ledighet sedan flera år tillbaka, och även om det bara är två veckor så är det jävligt viktigt. Jag behöver inte vara tillgänglig mellan 8-17, jag behöver inte vara hemma om det är så att jag plötsligt måste infinna mig på Arbetsförmedlingen, och jag kan göra precis vad fasen jag vill. Ska vila, umgås med nära och kära och sen vila mer. Vad ska du göra?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/12/oberord-av-julen/

2 kommentarer

  • Christinadecember 12, 2012 kl. 20:07
  • Svara

  Det blir mest jobb-jobba men en och annan dag ledigt har jag…..julafton i alla fall men sedan kommer jag inte ihåg för vi ska byta schema och det nya börjar gälla precis på julafton.
  Lite svårt att få till en riktig julstämning här men ska i alla fall försöka få ihop en träff med så många i familjen som möjligt – det finns två till som jobbar i Vården så det är ofta knepigt att få till det.
  Sov så sött i natt och vakna glad och pigg i morgon!

  1. Aha, ja det låter inte helt lätt. Hoppas ni får det så bra det går, i alla fall! Tack detsamma, ska definitivt sova som en stock, men pigg… Njaaa! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.