Plog-oljud

Två dagar i rad nu. När plogbilarna äntligen har kommit så långt att de forslar bort snön i min förort, så gör de det med ett fruktansvärt pipljud sent på kvällarna. Jag är ju så jävla skruttig, så jag vill gärna gå och lägga mig senast klockan tio, men eftersom det är datumparkering på gatan utanför, delad på två dagar, så har jag fått stå ut med det där jävla pipet långt efter läggdags.

Är det så satans svårt att trycka på den lilla knappen som stänger av ljudet? Enligt säkra källor finns det nämligen en sådan, och det går ändå inte att missa plogbilarna. Dels är det ganska stora och tar upp det mesta av vägen, det skrapar och gnisslar hej vilt när skopan möter asfalt, och dessutom blinkar de som en julgransbelysning som sjunger på sista versen. Men nej, det ska pipas också. Det hörs ett kvarter bort, utan problem, så ni förstår säkert hur kul det är att ha det utanför sovrumsfönstret.

Snöflinga, snöstjärna. Kaos i trafiken på grund av snön.Det är ju skitbra att de plogar och äntligen forslar bort snön, och ganska självklart att det sker nattetid. Men vem är det som har bestämt att de jävlarna ska pipa så hela området blir irriterat? Gah! De gör ett skitbra jobb. De har lyckats få fram både gata och trottoar och dessutom forslat bort den enorma snömängden, så om de bara kunde låta bli att pipa på nätterna skulle allt vara perfekt. Det går att gå och köra här utan problem nu, förutom på den plats där någon boende glömt flytta på bilen. Hoppas han fick böter, annars ska jag visa honom var spaden står – jag vet vem det är.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/12/plog-oljud/

2 kommentarer

  • Petterdecember 19, 2012 kl. 17:27
  • Svara

  Pip-ljud är ytterst irriterande även om det finns bra många andra ljudirritationer.
  Tror nog det handlar om säkerhetstänk i kombination med saftblandare. Eller? Ibland är dock inte alltid förnuftet kopplat till nyttan eller behovet. 😀
  Här nere i Blekinge piper inte plogbilarna men de blinkar ilsket orangeant från taket.

  1. Jo, så är det. Men det händer inte mycket på bakgatan där jag bor efter alla har kommit hem från jobbet vid sju- eller åttatiden! Ljuset är ju helt okej, det är ju så gott som omöjligt att missa dem med det vanliga bullret de för ändå…

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.